Egy szerbiai lapinformáció szerint az egykori BEK-győztes Crvena Zvezda érdeklődését felkeltette Tokmac Nguen, a Ferencváros kenyai származású norvég támadója, egy évvel azután, hogy a másik belgrádi óriás, a Partizan is vitte volna a légióst, ám akkor az FTC tett olyan ajánlatot, amely a norvég Strømsgodsetnek és Tokmacnak is megfelelő volt.

Most a mozzartsport.com szerint a szerb rekordbajnok is fontolgatja, hogy lépéseket tegyen a Fradinál alapembernek számító támadó megszerzéséért, ám ennek komoly feltételei vannak. Egyrészt a Zvezdának meg kellene szabadulnia több, hasonló poszton játszó futballistájától, így a holland Rajiv van La Parrától, vagy épp Veljko Simictől, miközben Milan Jevtovic helyzetét is tisztáznia kellene. “Csak ekkor gondolkodhat el komolyabban a Zvezda Tokmac megszerzésén, ugyanakkor rendeznie kellene a légióskérdést is, mivel így is túl sok külföldi van a keretében” – fogalmaz a lap.

Ráadásul a belgrádiaknak az anyagi feltételeket is meg kellene teremtenie, hiszen a Ferencváros minden bizonnyal alaposan megkérné egyik legeredményesebb játékosa árát, mivel hosszú távú szerződés köti a játékost a klubhoz – írja a lap.

Ehhez a kínai Jiangsu Suning utalása nyújthatna segítséget: a távol-keletiek még 2018 februárjában vették meg a Zvezdától Richmond Boakyét 5,5 millió euróért, de ebből 2,5 milliót (nagyjából 800 millió forintot) még mindig nem fizettek ki  (más kérdés, hogy a 26 éves ghánai gólvágó fél évvel később visszatért Belgrádba…). Ha ez az összeg befutna, a lap szerint meglenne a fedezet akár Tokmac megszerzéséhez is – áll a hivatalosan semmilyen formában meg nem erősített hírben.

Tokmac ősszel 13 NB I-es bajnokin 5 gólt és 3 gólpasszt jegyzett, de a BL-selejtezők során is háromszor eredményes volt, valamint az EL-kvalifikáció során is betalált.

Fradi: Itthon maradt az ukrán játékos és a 63-szoros válogatott támadó is – ők 27-en utaznak az edzőtáborba