A találkozó eleje egyenlő erők küzdelmét hozta, mígnem a 6. percben Sajbán tűnt el véleményes körülmények között Rácz mellett a tizenhatoson belül. A tizenegyest Nagy végezte el, ám az életerős, kissé balra tartó lövést Bukrán lábbal hárította. Három perccel később Hegedűs gyorsan elvégzett szabadrúgásából Bartha lépett ki, ígéretes próbálkozása azonban elszállt a bal alsó előtt.

A 18. percben ellenben megszerezte a vezetést a Paks, miután Bertus szabadrúgása vágódott védhetetlenül a pécsiek kapujába. A 25. percben egy gyors ellentámadás során Hegedűs kapott középen labdát, ám 18 méterről fölé szállt a lökete. Fél órányi játék után Nagy tört be sebesen a tizenhatos elé, bal alsó felé tartó lapos lövését ellenben Bukrán vetődve megfogta. A félidő végig jó iramban zajlott, míg a ráadás utolsó pillanataiban Sajbán közelről betalálva növelte a paksiak előnyét – írja a pmfc.hu.

Fordulás után a 60. percben Bíró tört lendületesen kapura, kicselezte a zöld-fehérek kapusát, ám ezt még kivédekezte a hazai gárda a gólvonalról, de az ismétlést Tihanyi szép mozdulattal és egyúttal könyörtelenül kihasználta. A 67. percben Kesztyűst ugratták ki remek ütemben védőink vonalából, aki jobbról középre passzolt, az érkező Ádám pedig 10 méterről a bal alsóba helyezett.

A 71. percben egy szöglet után Szabó fejelte meglehetősen tisztán kapura, ám Simon lehúzta a keresztléc alá tartó labdát. Rögtön ezután a hazaiak frissen igazolt fiatal hálóőre jött ki rossz ütemben a gólvonalról, a buktatásért járó jogos tizenegyest pedig Bíró lőtte be magabiztosan a paksi kapuba.  A 86. percben a pécsi tizenhatoson belül ide-oda ment a labda, amit végül Ádám fejelt közelről a hálóba. A találkozó 5-2-es végeredményét Haraszti állította be a 90. percben.

Felkészülési mérkőzés, Paksi FC Stadion

Paksi FC-PMFC 5-2 (Bertus 18., Sajbán 46., Ádám 67., 86., Haraszti 90., ill. Tihanyi (60.), Bíró 72.)

Paksi FC I. félidő: Hegedüs – Lorentz, Szélpál, Szekszárdi M., Szabó J. – Papp, Gyurkits G., Bertus – Sajbán, Böde, Nagy.

Paksi FC II. félidő: Simon B. – Kulcsár, Kinyik, Lenzsér, Debreceni Á. – Vas, Windecker, Kesztyűs – Szendrei, Ádám, Haraszti

PMFC I. félidő: Bukrán – Sági, Preklet (Thán 75.), Rácz, Katona – Keresztes, Bartha, Tölgyesi, Hegedűs – Adamcsek, Vízler.

PMFC II. félidő: Bukrán (Vukman 68.) – Svedyuk, Dávid, Preklet, Berekali – Sinanovic, Turi, Szabó, Kónya – Tihanyi, Bíró

A Waltner Róbert által irányított ZTE FC az Ekl 2. selejtezőkörében induló NK Osijek ellen játszott Muraszentmártonban. A mérkőzés elején Babati lövését lehetett feljegyezni, majd Serafimov órási mentésének köszönhetően megóvta a ZTE kapuját a góltól. A 19. percben Babati lőtt egy szép csel után, de a kapufáról kifelé vágódott a labda. A 30. percben Demjénnek kellett bemutatnia.

A második játékrész komoly eszéki rohamokkal kezdődött, a 48. percben szöglet után alakítottak ki nagy helyzetet a hazaiak, ám a vendégek játékosa fölé lőtt. Nem sokkal később Gyurjánnak akadt dolga: ziccert hárított, majd a kipattanót is bravúrral ütötte szögletre. A hajrában már nem forogtak veszélyben a kapuk, így 0-0-lal ért véget a találkozó – írja a ztefc.hu


Az NB I-be feljutott Gyirmót harmadik felkészülési mérkőzését is megnyerte. Gól nélküli első félidőt követően a 80. percben Hasani továbbítása után Szatmári lőtt a III. Kerületi TVE kapujába.

Felkészülési mérkőzés, Alcufer Stadion

Gyirmót-III. Kerületi TVE 1-0 (Szatmári 80.)

Gyirmót FC Győr: Hársfalvi- Major, Ene, Széles, Hajdú – Nagy P., Vass Á., Heffler – Herjeczki, Varga B., Hasani

III. Ker. TVE: Horváth T, Rédein, Szalai V., Opavszky, Bekker, Bori, Tamási, Rabatin, Sili, Borvető, Horváth O.

A Kisvárda a 42. percben hátrányba került, ekkor Makrai bal oldali szögletét Odyntsev kiöklözte, a tizenhatos előterében Zsolnai begyűjtötte és rádőlve ballal a kapu bal oldalába bombázott.

Fordulás után Jelena egyenlített, miután lecsapott egy rossz hazaadásra, és nem hibázott ziccerben. Az 56. percben átvette a vezetést a Diósgyőr az új szerzemény, Könyves találatával, aki a kapu jobb oldalába lőtt, Dombónak esélye sem volt. Szűk tíz perccel később Suljic növelte tovább a borsodiak előnyét.

A 85. percben Ötvös 23 méterről elvégzett szabadrúgásgóljával csak szépíteni tudott a Kisvárda, így Kondás Elemér győzelemmel kezdett a Diósgyőr kispadján.

Felkészülési mérkőzés, DVTK Edzőközpont – zárt kapuk mögött

DVTK-Kisvárda 3-2 (Zsolnai 42., Könyves 56., Suljic 65., ill. Jelena 47., Ötvös 85.)

DVTK I. félidő: Póser – Eperjesi, Hegedűs J., Szűcs K. – Kispál, Szeles, Zsolnai, Bokros Sz. – Makrai, Hornyák, Molnár G.

DVTK II. félidő: Bánhegyi – Orosz D., Karan, Szatmári, Bárdos, Zemlye, Oláh B., Németh M., Suljić, Könyves, Jurek

Kisvárda I. félidő: Odincov – Hej, Prenga, Kravcsenko, Leoni – Karabeljov, Szimovics – Navrátil, Bumba, Czérna – Horváth Z.

Kisvárda II. félidő: Dombó – Himics, Rubus, Csirkovics, Sikorszki – Zlicsics, Ötvös – Gosztonyi (Mesanovic 70.), Camaj, Nagy M. K. – Jelena.

Felkészülés: A Honvéd kilencgólos meccsen ütötte ki a Vasast – videó