Felkészülési mérkőzés, Halásztelek

Budafoki MTE-PMFC (NB II) 2-0 (Kovács D. 27, Szabó M. 56)

BMTE, 1. félidő: Póser – Iharos, Vaszicsku, Romić, Kirják – Filkor, Oláh B. – Skribek, Lőrinczy, Takács R. – Kovács D.
BMTE, 2. félidő: Kovács Z. – Margitics, Talabér, Romić, Medgyes S. – Micsinai, Soltész I. – Ihrig-Farkas, Lőrinczy, Szabó M. – Mervó

Az NB I-es újonc Budafoki MTE szombaton délelőtt a másodosztályba feljutott PMFC ellen játszotta első felkészülési mérkőzését az új szezonban. A fővárosiak klubhonlapjának beszámolója szerint a halásztelki találkozón egy-egy próbajátékos is pályára lépett. Az első negyvenöt percben a balszélső Takács Ronald, a másodikban a belső védő Talabér Attila játszott.

A tudósításban az áll, hogy az NB I-es csapat fölénye a 27. percben góllá érett: Vaszicsku Gergő hatalmas bedobása után Kovács Dávid nyolc méterről belsőzött a hálóba. (1-0) A szünet előtt növelhettük volna előnyünket. Kovács tíz méterről fejelt Skribek beadása után, a kapus vetődve hárított. A fordulást és a majdnem teljes sorcserét követően is sorra dolgozta ki a lehetőségeket a BMTE. Medgyes Sinan előkészítése után Szabó Máté bal alsó sarokba tartó labdáját még védte a kapus, nem sokkal később azonban már szélsőnk nyerte kettejük párharcát. Szabó a balösszekötő helyének közeléből, mintegy 25 méterről lőtt gyönyörűen a bal felső sarokba. (2-0)

Felkészülési mérkőzés

ETO FC Győr (NB II) – Lipót Pékség SE (NB III) 2-1 (Priskin 2., Farkas 74., ill. Winkler 48.)

ETO, 1.félidő: Gyurákovics – Kovács K., Vári, Fejes, Molnár – Kiss M., Vitális, Múcska – Süvöltős, Priskin, Gaál

ETO, 2. félidő: Rengel (Ruisz 78’) – Szabados (Pereira 78’), Dvorschák, Lipták (Simon 78’), Kerkez – Bagi, Vashkeba, Sipőcz (Szabó 78’), Farkas (Márton 78’), Vankó

Szintén első felkészülési mérkőzését játszotta a másodosztályú ETO FC Győr az NB III-as Lipót Pékség SE ellen. A győri keretben négy próbajátékos is szerepelt: Molnár Róbert és Süvöltős Adrián az első félidőben, Vankó Imre és Szuhodovszky Soma pedig a második játékrészben kapott lehetőséget – írja az eto.hu.

Már a 2. percben vezetést szerzett az ETO: Kiss lövése élesen csapódott a bal alsó sarok felé, amit még Dénesnek sikerült hárítani, de a kipattanóra jó ütemben érkezett Priskin és gólt lőtt – 1-0. Három percen belül ismét megduplázhatta volna előnyét a Győr, mikor Vári pontosan ívelt Priskinhez, aki lefordulva védőjéről higgadtan a kapuba gurított, de lesállás miatt a játékvezető érvénytelenítette a találatot. Még az első játékrészben Kovács és Kiss kényszerítőzött a jobb szélen, majd összjátékukból beverekedték magukat a büntetőterületre és a lefele szálló labdát Priskin ollózva kapura emelte, de a lipóti kapus lábbal védte a próbálkozást.

A második félidőben hamar jött az egyenlítő találat, ismét Winkler látta meg jól a helyzetet és átemelve Rengelt a kapuba ívelt – 1-1. Az aktív győri támadójátéknak a 74. percben meg is lett az eredménye, Vankó nagyot sprintelt a bal szélen, majd egyet tolt a labdán és pontosan bepasszolta a középen érkező Farkashoz, aki első érintésből a kapuba paskolta a labdát – 2-1 – derült ki a győri klubhonlap tudósításából.

A nagy létszám miatt a mérkőzés ezúttal 105 percig tartott, de a véghajrában javarészt mezőnyben folyt a játék, így maradt a 2-1-es végeredmény!

Tuifel Péter, az ETO edzője így értékelt:

„A felkészülés második hete a mai mérkőzéssel zárult, munkás héten vagyunk túl, elég kemény volt a srácok számára. Ehhez képest én rengeteg pozitívumot láttam a játékban, de természetesen vannak dolgok, amiket még ki kell javítanunk. Ezen fogunk dolgozni a jövőben, de összességében a hozzáállással és a mutatott játékkal is meg vagyok elégedve. Összeszokott, jó csapat ellen játszottunk, ezért örülök, hogy sokat visszakaptam a gyakoroltakból és meg is nyertük vele a mérkőzést!”

Felkészülési mérkőzés

BFC Siófok (NB II)–Kozármisleny (NB III) 1-0 (Tömösvári B.)

Siófok: Hutvágner – Lapos, Izing, Jagodics, Kiss B., Medgyesi, Nikházi, Tajthy, Tömösvári, Balogh B., Elek.

Szombaton 10:00-kor a Siófoki Bányász SE edzőcentrumában folytatta a felkészülési mérkőzések sorozatát a másodosztályú BFC Siófok, amely ellenfele az NB III Közép csoportjában a 6. helyen záró HR-RENT Kozármisleny volt.

A találkozón egyetlen gól született, amit a Budapest Honvédtól kölcsönvett Tömösvári Bálint jegyzett az első játékrész elején

Felkészülési mérkőzések, Dunaszerdahely, MOL Akadémia

Somorja (szlovák II.)–Vasas FC (NB II) 2-5 (Nagy P. 18 – 11-esből, Fujak 47., ill. Balajti 12. – 11-esből, Feczesin 22., 25., Hinora 65., Birtalan 85.)

Vasas: Bánfalvi – Terbe (Kalmár, 79.), Csató, Tóth B., Lakatos – Hidi M (Kovács M., 46.) – Hinora, Szatmári (Köböl, 68.) – Vernes, Feczesin, Balajti (Birtalan, 68.).

Somorja (szlovák II.)–Vasas FC (NB II) 0-5 (Rétyi 52., Birtalan 58., Hajdú 65., Varga 69., 71.)

Vasas: Szmola – Ujvárosi, Viczián, Gál – Murka, Kleisz, Köböl, Kalmár – Rétyi, Birtalan, Szedlár.
Pályára lépett: Farkas B., Szivacski, Hajdú, Varga D., Kis-Szemán, Kapornai

Két felkészülési mérkőzést is játszott a Vasas a szlovák másodosztályú Somorja ellen Dunaszerdahelyen. Az első találkozón az angyalföldi klubhonlap közvetítése szerint a 10. percben Szatmári szöktette Feczesint, akinek lábát elhúzta a kapus, a megítélt büntetőt Balajti a jobb alsóba lőtte, majd pár perccel később szintén tizenegyesből szerzett gólt a somorjai együttes.

A 22. és a 25. percben Feczesin gyors duplája következett, előbb Terbe jobboldali beadását fejelte 7 méterről a bal alsó sarokba, majd Vernes visszagurítását lőtte a bal alsóba.

A fordulás után gyorsan szépített a szlovák másodosztályban szereplő ellenfél, ám a 65. percben ismét kétgólosra nőtt a Vasas előnye, miután Vernes passzából ezúttal Hinora bombázott a bal alsó sarokba. A végeredményt a csereként pályára lépő Birtalan Botond állította be, aki 18 méterről, középről lőtte ki a bal sarkot.

A második találkozó első félideje kiegyenlített összecsapást hozott, viszont a szünet utn felgyorsultak az események. Már az 52. percben megszerezte a vezetést a Vasas: Rétyi Róbert lövésébe értek bele, amiből gól is született.

Ezt követően is Rétyi volt a főszereplő, a beadását követően Birtalan Botond a léc alá fejelt. A következő találatra 7 percet kellett várni, a 17 éves Farkas Botond tökéletesen centerezett Hajdú Ádámnak, aki az üres kapuba passzolta a labdát. A hajrában Varga Donát 3 perc alatt kétszer villant, így 5-0-ra nyert a Vasas.