Újpest-ETO FC Győr (NB II) 0-3

Lejátszotta második felkészülési mérkőzését is az Újpest, amely ezúttal az NB II-ben szereplő ETO FC Győrt fogadta. A Rába-partiaknál több hiányzó, akiket Csató Sándor vezetőedző elővigyázatosságból pihentetett.

A kezdés után sokáig mezőnyjáték folyt a pályán, nem forogtak veszélyben a kapuk. A 13. percben megszerezte a vezetést a Győr, miután Májer beadása után az egyedül hagyott Szuhodovszki közelről szépen csúsztatott a hálóba. Nem sokkal később egy ígéretes támadást vezetett az Újpest, ám a centerezést lehúzta Gundel-Takács. Az első negyvenöt perc végén egy szép Májer passza után Farkas állt szemben Pajoviccsal, de a kapusba rúgta a labdát.

Fordulás után Tallo kapott Rácztól remek labdát, de nem tudta ellőni a kapus mellett. A lila-fehérek magasabb fokozatra kapcsoltak, több helyzetet kidolgoztak. Előbb Kálnoki-Kis lövését védte a győriek portása, majd Filipovic fejesét tolta ki szögletre. A 85. percben Májer tizenhét méterről vette be Pajovic kapuját, majd az újabb bekapott gól után is ment előre az Újpest, ennek ellenére az utolsó percben Szalka egy szép csel után tekert a hosszúba, ezzel kialakította a 0-3-as végeredményt.

Felkészülési mérkőzés, Újpest Edzőközpont – zárt kapuk mögött

Újpest-ETO FC Győr (NB II) 0-3  (Szuhodovszki 13., Májer 85, Szalka 90.)

Újpest: Pajovic – Baosic, Tallo, Csongvai, Bjelos, Cerqueira, Rácz, Katona, Mucsányi, Gigic, Kastrati
Cserék: Tomori, Lubaki, Filipovic, Kálnoki-Kis, Yessine

ETO FC Győr: Gundel-Takács (Gyurákovics 46 – a szünetben) – Kovács K., Vári, Fejes, Kerkez (Szabados 75.), Bagi (Vitális – a szünetben), Vashkeba (Múcska 55.), Berki (Erdei 65.), Szuhodovszki (Szalka 65.), Májer, Farkas B. (Kiss M. – a szünetben)

Puskás Akadémia-Csákvár (NB II) 1-1

Sokáig kiegyenlített játék folyt a pályán, majd átvette az irányítást a felcsúti együttes. A 21. percben Slagveer lövése Mance előtt középen elsuhant, a hosszún érkezett Komáromi, ám az utolsó pillanatban Major menteni tudott előle. Hat perccel később ismét Slagveer forgatta meg a csákvári védelmet, beadása után Komáromi éles szögből a kapu mellé gurított.

A szünet után a 49. percben a felezővonal közeléből végezhetett el szabadrúgást a Csákvár. Madarász élesen felívelését megtolta a szél, Vaskó középen belecsúsztatott, becsapva ezzel Auerbachot, a labda hálóban kötött ki. Egy percre rá egyenlítettek a vendégek. A középkezdést követően Mance a balösszekötő helyéről, 15 méterről a hosszú sarokba tekerte a labdát.

A folytatásban lendületes támadásokat vezettek a csapatok, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszott, így mindkét oldalon csak egyszer zördültek meg a hálók – tudósított az aqvitalfc.hu.

Felkészülési mérkőzés, Pancho Aréna

Puskás Akadémia-Csákvár 1-1 (Mance 50., ill. Madarász 49.)

Puskás Akadémia: Tóth B. (Auerbach) – Szolnoki (Radics), Nunes (Meissner), Spandler (Hadzsiev), Deutsch – Urblik, Corbu (Van Nieff) – Slagveer (Weslen Junior), Knezevic (Baluta), Komáromi (Kiss T.) – Mance

Aqvital: Markek (Zelizi) – Major, Vaskó, Csató, László (Koch) – Kocsis B. (Mim), Mészáros D. (Nándori), Madarász (Dénes) – Baracskai (Vörös), Daru (Kártik), Sejben (Ganbayar)

Paksi FC-Nyíregyháza (NB II) 3-4

Az Újpesthez hasonlóan lejátszotta második felkészülési mérkőzését a Paksi FC, amely ezúttal az NB II-ben szereplő Nyíregyháza ellen lépett pályára Telkiben szerdán.

A 24. percben aztán megszerezte a vezetést a Szpari. Hamed csapott le egy röviden hazafejelt labdára, és a 16-oson belülről az alsó sarokba lőtt. A középkezdés után szinte azonnal jött a válasz. Egy szöglet után Szakály lőtt közelről a kapuba. A 37. percben aztán Hahn vette be a Spartacus kapuját büntetőből, így a szünetben a paksiak vezettek – olvasható a nyiregyhazaspartacus.hu tudósítása.

Fordulás után sokáig nem változott az eredmény, majd a 73. percben egy jobbról érkező beadás után Lenzsér fejelt középen pontosan. A 81. percben szépített a Nyíregyháza, Starosta szöglete után Papp érkezett jól, és a kapuba fejelt. A 85. percben egyenlítettek a szabolcsiak, Györgyi remek passza után Tangel lőtt pontosan. Három perccel később Györgyi a gólpassza után lőtt egy szabadrúgást a rövid sarokba, kialakítva ezzel a 3-4-es végeredményt.

Felkészülési mérkőzés, Telki

Paksi FC-Nyíregyháza (NB II) 3-4 (Hamed 24., Papp 81., Tangel 85., Györgyi 88., ill. Szakály 27., Hahn 37. – 11-esből, Lenzsér 73.)

Paksi FC: Holczer (Hegedűs 70.) – Kulcsár (Görög 65.), Lorentz, Gévay, Lenzsér, Debreceni (Ribár 55.), Szabó, Szakály, Bognár D., Sajbán, Hahn (Gyurkits – a szünetben)

Nyíregyháza I. félidő: Fejér – Svedyuk, Szokol, Fodor, Jánvári, Galambos, Farkas A., Márkus, Paku, Hamed (Tangel 30.), Gresó
Nyíregyháza II. félidő: Fadgyas – Trencsényi, Végső, Papucsek, Papp, Szabó, Starosta, Györgyi, Kovács, Tangel, Pataki

Mezőkövesd-Dorogi FC (NB II) 4-0

A matyóföldiek az első félidőben Vadnai, Berecz és Cseri találataival 3-0-s előnyre tettek szert a másodosztályú Dorog ellen. A második játékrész 65. percében még Nagy is betalált, aki kialakította a 4-0-s végeredményt.

Felkészülési mérkőzés, Városi Stadion műfüves pálya

Mezőkövesd-Dorogi FC (NB II) 4-0 (Vadnai 5., Berecz 9., Cseri 41., Nagy D. 65.)

Mezőkövesd I. félidő: Szappanos – Eperjesi, Nesterov (Martic 20.), Katanec, Vadnai, Szeles, Berecz, Cseri, Jurina, Vutov, Besirovic
Mezőkövesd II. félidő: Ryabenko – Farkas, Margvelashvili, Kavtaradze, Martic (Jagodics 60.), Nagy D., Chrien, Bencze, Karnitski, Meskhi, Vajda

Dorogi FC: Tulipán (Borsos 46 – a szünetben) – Nyíri (Kárász – a szünetben), Nagyházi (Berkó – a szünetben), Dlusztus (Váli 69.), Zabari (Papp – a szünetben) – Zuigeber (Barna 76.), Tóth B., Mészáros, Szedlár (Fejős – a szünetben) – Vígh (Beliczky – a szünetben, Délczeg 76.), Csillag (Szerencsi – a szünetben)

Felkészülés: Mesterhatosig jutott a paksi támadó, betalált a Kisvárda válogatott igazolása – eredmények