Az utóbbi időben egyre több Loki-játékos értékeli bosszúsan csapata őszi teljesítményét. A hajdúságiak a legutóbbi öt forduló alatt a megszerezhető 15 pontból csupán négyet szereztek a magyar élvonalban, míg a Magyar Kupában büntetőrúgásokkal maradtak alul a másodosztályú Doroggal szemben.

A hét elején az egyszeres válogatott hátvéd, Ferenczi János is hangot adott a csalódottságának, aki elmondta a Kaposvár elleni idegenbeli lebőgésről, hogy a helyzetkihasználsuk katasztrófa volt, és nem szeretnének a kiesés ellen harcolni tavasszal.

Hasonló véleményen volt Tőzsér Dániel, a DVSC rutinos csapatkapitánya is, aki a klubhonlapnak értékelte az őszi szezont.

Pályafutásom során talán egyik gárdámmal sem voltam olyan gödörben, mint most a Lokival. Az egész együttes nevében mondhatom, nem méltó a DVSC-hez az a teljesítmény, amelyet a bajnokság eddigi részében nyújtottunk – kezdte Tőzsér Dániel a dvsc.hu-nak – Jól rajtoltunk, három győzelemmel kezdtünk, akkor meg sem fordult a fejünkben, hogy ilyen mértékű sikertelenség követi majd az utána lévő időszakot. De sajnos nem jöttek az eredmények, váratlan vereségeket szenvedtünk, amelyre természetesen sem mi, sem pedig a szurkolóink nem számítottak.

A 34 éves korábbi magyar válogatott középpályás kitért a Kaposvár és az Újpest elleni kudarcra is.

Gondolok itt elsőként a Kaposvár elleni hazai mérkőzésünkre, ahol hiába dolgoztunk ki számtalan helyzetet, mégis a somogyiak nyertek 1-0-ra úgy, hogy addig még pont nélkül álltak a bajnokságban. Azt gondolom, minden mérkőzésre próbáltunk a lehető legjobban felkészülni, és egyértelműen arra törekedtünk, hogy három pontokat szerezzünk. Sajnos nem így lett, egyéni hibákat is vétettünk, és sokszor nem volt mellettünk a szerencse sem, például az Újpest elleni idegenbeli bajnokinkon, amelyen a 87. percben még 2-1-re vezettünk, mégis 3-2-es vereséget szenvedtünk.

Az ilyen találkozók voltak azok, amelyekkel csökkent az önbizalmunk,

és hiába volt sok lehetőségünk a gólszerzésre egy-egy meccsen, nem tudtuk értékesíteni őket, az ellenfél pedig könyörtelenül kihasználta a sajátjait.

A Honvéd elleni találkozón 150. NB I-es összecsapását játszó Tőzsér reméli, nem kell a kiesés ellen harcolniuk tavasszal.

Nyilván nagyon sajnáljuk és bennünket is rosszul érint, hogy a 8. helyen telelünk, de ennél sokkal több kell a jövőben. Remélhetőleg mindenki tiszta fejjel és újult erővel vág bele a felkészülésbe, mert szó sem lehet arról, hogy a DVSC-nek a kiesés elől kelljen menekülnie! – tette hozzá.

Tőzsér a szezonban 13 tétmeccsen lépett pályára, ezeken csak egy gólt szerzett, csapata 19 ponttal a nyolcadik helyen áll a tabellán.

A válogatott védő a Kaposvár elleni lebőgésről: “Katasztrófa, nem szeretnénk a kiesés elől menekülni”