Péntek délelőtt sajtótájékoztató keretein belül jelentette be a Debreceni VSC, amit honlapunk már hetekkel ezelőtt előre jelzett:

távozott a Debeceni Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatói pozíciójából Herczeg András, helyét pedig Kolbe ádám vette át.

– Belecsaptunk egy szervezeti átalakításba a labdarúgó-akadémián is. Szakmai igazgatói pozícióban Herczeg András helyét Kolbe Ádám fogja átvenni a jövőben, Herczeg András pedig akadémiai elnökként folytatja a közös munkát – jelentette be a sajtótájékoztatón Ábrók Zsolt, a DVSC Futball Zrt. cégvezetője. – Az akadémia szervezete viszonylagosan átalakul, szétbontottuk a feladatköröket: megszűnik az akadémiai igazgatói pozíció. Az ügyvezetői pozíciót én fogom betölteni, mellettem pedig szakmai igazgató és akadémiai elnök lesz, valamint egy operatív területért felelős vezető, akit ha minden jól megy, jövő héten nevezhetünk ki. Ezúton szeretném megköszönni Herczeg Andrásnak, hogy részt vesz az akadémia újrastrukturálásában. Fontos lépés volt, hogy egy olyan szakember áll mellettünk, aki a debreceni labdarúgásnak egy megkerülhetetlen alakja. Nagyon számítunk a segítségére és támogatására. Kolbe Ádám személyében pedig egy fiatal, ambiciózus, motivált, nagy munkabírású szakembert kaptunk, aki az általa felvázolt szakmai programmal szép sikereket fogunk elérni az akadémián.

Herczeg András korábban vezetőedzőként 2-2 bajnoki cím (2009, 2010), Magyar Kupa-győzelem (2008, 2010) és Szuperkupa-siker (2009, 2010) mellett a Bajnokok Ligája (2009) és Európa Liga csoportkörébe (2010) is bejutott a DVSC-vel. 2019 december végén nevezték ki a Debreceni Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatójának, de előtte ügyvezetőként is dolgozott az akadémia megalakulásától kezdve. Emellett korábban évtizedeken keresztül a DVSC-utánpótlás szakmai munkájáért is felelt, így igazi ikonnak számít a Lokinál és egész Debrecenben is.

A sajtótájékoztató végén a Debreceni VSC sportigazgatója, Tőzsér Dániel is megszólalt egy kis idő erejéig és elmondta, hogy az NB I-es Lokival kapcsolatban jövő héten fognak tartani egy sajtótájékoztatót, ahol természetesen minden feltett kérdésre egyértelműen fognak válaszolni, addig pedig szeretnék tartani magukat ahhoz, hogy ha valami változás történik a csapatnál, akkor azt a klubhonlapon jelentik be.

Törökország-Olaszország az Eb-rajton – mutatjuk a tuti tippeket a nyitómeccsre