A csakfoci.hu információi szerint két és fél év után elválnak a Debreceni Labdarúgó Akadémia és Herczeg András útjai. Úgy tudjuk, a szakember távozása már hetek óta a levegőben lógott és a napokban sor is került rá. Értesüléseinkkel kapcsolatban megkerestük magát az érintettet, aki telefonhívásunkra röviden reagált:

Az ügyben még nem történt semmi hivatalos. Ha aktualitása lesz, nyilatkozok, de most nem szeretnék ezzel foglalkozni. Nem kívánok reagálni semmire

– mondta a csakfoci.hu érdeklődésére a 64 éves szakember.

Herczeget 2019 december végén nevezték ki a Debreceni Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatójának, de előtte ügyvezetőként is dolgozott az akadémia megalakulásától kezdve. Emellett korábban évtizedeken keresztül a DVSC-utánpótlás szakmai munkájáért is felelt.

Korábban a gyöngyösi születésű, 64 éves szakember vezetőedzőként 2-2 bajnoki cím (2009, 2010), Magyar Kupa-győzelem (2008, 2010) és Szuperkupa-siker (2009, 2010) mellett a Bajnokok Ligája (2009) és Európa Liga csoportkörébe (2010) is bejutott a DVSC-vel, igazi ikonnak számít tehát a Lokinál és egész Debrecenben is.

Ő lehet az utód

Értesüléseink szerint a távozó Herczeg utódja Kolbe Ádám lehet, aki korábban a Vidi utánpótlásának szakmai igazgatójaként dolgozott, de a Debreceni Olasz Focisulinál is hasonló posztot töltött be.

Darabokra szedik a Diósgyőrt, de lesznek magyar érkezők – hazai átigazolási hírek