A Debreceni VSC egy héttel ezelőtt 3-0-s vereséget szenvedett a Torino ellen az Európa Ligában. A második selejtezőkör visszavágója csütörtökön este 18.30 órakor kezdődik a Nagyerdei Stadionban. A találkozót megelőző napon a hajdúságiak vezetőedzője, Herczeg András sajtótájékoztatót tartott, amelyen az együttes balhátvédje, Ferenczi János is részt vett.

Tudjuk, hogy milyen nehéz mérkőzés vár ránk. A Torino más szintet képvisel, mint mi és ezt már a múlthéten is bemutatták. Sajnos három elkerülhető gólt kaptunk, ugyanakkor a Torino ellen nem könnyű játszani. Edzőként nem hibáztatom a játékosaimat az első meccsen elért eredmény miatt. Természetesen remélem, hogy holnap (csütörtökön – a szerk.) jobban fogunk játszani, és egy kiegyensúlyozott eredményt érünk el. Sok szurkoló fog kilátogatni a találkozóra, szeretnénk jól szerepelni előttük – kezdte szerdai sajtótájékoztatóját Herczeg András, a DVSC vezetőedzője.

A hajdúságiak szakvezetője újságírói kérdésre elmondta, csodára lenne szüksége ahhoz, hogy megfordítsák a párharcot.

Természetesen csodára és sok szerencsére lenne szükségünk ahhoz, hogy megfordítsuk a mérkőzést.

Jó csapat ellen játszunk, hiszen mentálisan erősek, agresszívak, és jól birtokolják a labdát. Számunkra az a legfontosabb, hogy a szurkolóinkat kiszolgáljuk és lássák, hogy mindent megtettünk, megbánás nélkül hagyjuk el a pályát.

Herczeg hozzátette, a helyszínre kilátogató DVSC-szurkolókat kiszolgálná.

Megismétlem, a szurkolóinknak elégedettnek kell lenniük a teljesítményükkel. Több mint 15 ezer drukkere számítunk. Az első meccset a legkisebb részletekre vonatkozóan kielemeztük, és megértettük, hol hibáztunk.

Mindenesetre nagyszerű élmény számunkra, hogy ilyen ellenfelek ellen játszhatunk, hiszen nem minden nap találkozunk olyan csapatokkal, mint a Torino. Azért lehetünk itt, mert jó eredményeket értünk el és erre büszkék lehetünk.

Tudjuk, hogy nehéz párharc elé nézünk, de meglátjuk, mit hoz a holnap.

Herczeg a játékosairól és torinóiak csapatkapitányáról, Andrea Belottiról is szót ejtett, akinek az álma vált valóra a DVSC ellen.

Néhány játékosunknak még mindig ez az első európai kupameccse. Remélem, hogy a bajnokságban ugyanezt megismételhetjük, amit az Európa Ligában.

Számukra ez egy fejlődési lehetőség, hiszen Európában a játék sebessége gyorsabb és magasabb szintű. Szóval remélem, hogy valamit sikerült elsajátítaniuk tapasztalatként.

Nagyon jó játékos, egyértelmű, hogy egy ilyen labdarúgóra lenne szükségünk… Természetesen kedvelem a játékstílusát és nem könnyű megtalálni egy olyan támadót, aki a csapat hasznára válik, és ugyanakkor sok gólt szerez. Ahogy Zaza is, aki a múlthéten gólt lőtt ellenünk, hatalmas tapasztalattal rendelkezik Európában. Holnap rajta fogjuk tartani a szemünket és reméljük, hogy jobbak leszünk.

Végül a csapaton belüli esetleges változtatásokról is szót ejtett.

Igen, változtatni fogok az összeállításon, még akkor is, ha nem mondom meg pontosan, hogy hol. Legalább egy gólt akarunk szerezni, így elkerülhetetlen, hogy több támadást kell vezetnünk.

EL: “Úgy lépünk pályára, mintha 0-0 lenne összesítésben” – Belotti álma valóra vált a DVSC ellen