A hétszeres magyar bajnok a DVSC a 3-szoros a Serie A triplázója, az AS Roma ellen tartotta a bajnoki főpróbáját vasárnap koraeste, Frosinonében. A mérkőzés elején a hajdúságiak szereztek vezetést a 4. percben, Sós bal oldali beadása után Bárány fejelt Rui Patricio kapujába. A félidő felét átlépve egyenlítettek a hazaiak, egy kiváló indítás után Mayoral talált Kosicky kapujába, majd öt percre rá átvették a vezetést, ekkor Pellegrini lépett ki ziccerben, védőjét megbolondítva gurított a hajdúságiak hálójába.

Fordulás után José Mourinho sorcserét hajtott végre, míg a Lokinál Ugrai jött Sós helyére. Az 52. percben Zaniolo növelte tovább a rómaiak előnyét, ám azonnal jött a válasz a hét perccel korábban csereként beállt Ugrai révén, aki egyből válaszolt egy kipattanóból.

Egy óra elteltével a Huszti-Toldi edzőpáros is változtatott csapatán, Tischler és Pintér érkezett Bódi és Bárány helyére. Ennek ellenére nem a Loki szerzett újabb gólt, hanem az olasz együttes: El Shaarawy indítása után Dzeko elvitte labdát a kimozduló Kosicky mellett és higgadtan a hálóba gurított. A 81. percben még Dzeko megszerezte önmaga második, és csapata ötödik gólját, kialakítva ezzel az 5-2-es végeredményt.

A DVSC-nek jövő hét szombaton már bajnoki mérkőzése lesz, az OTP Bank Liga újoncaként az új Bozsik Arénában vendégeskedik a Honvédnál. Az AS Roma bajnoki rajtára viszont csak augusztus 22-én kerül sor, amikor a Fiorentinát fogadják a fővárosiak.

Felkészülési mérkőzés, Frosinone

AS Roma-DVSC 5-2 (Mayoral 26., Pellegrini 31., Zaniolo 52., Dzeko 65., 80., ill. Bárány 4., Ugrai 54.)

AS Roma I. félidő: Rui Patrício – Reynolds, Ibánez, Kumbulla, Tripi – Pérez, Bove, Darboe, Zalewski – Pellegrini – Mayoral
AS Roma II. félidő: Fuzato – Karsdorp, Mancini, Smalling, Tripi (Ciervo 81.) – Villar, Amadou Diawara – Zaniolo, Mkhitaryan, El Shaarawy – Dzeko

DVSC: Kosicky – Bévárdi, Deslandes (Charleston 68.), Ferenczi (Korhut 78.) – Varga J. (Bényei 78.), Dzsudzsák – Bódi (Pintér Á. 58.), Baráth P. (Nikolic 78.), Sós (Ugrai – a szünetben) – Szécsi M. (Kusnyir 29.), Bárány (Tischler 58.)

Felkészülés: Meglepő vereséget szenvedett a Vasas a főpróbán