Vasárnap délután játszotta a bajnoki főpróbát jelentő mérkőzését az NB II-es Vasas, amely az azonos ligában szereplő Pécset fogadta hazai pályán.

Az első húsz perc Vasas fölényt hozott, Balajti kétszer is helyzetbe került, de előbb egy védő blokkolta a lövését, majd Helesfay védte a próbálkozását. A folytatásban is az angyalföldiek támadtak, aminek a 38. percben meglett az eredménye: Balajti tette középre a labdát az érkező Radónak, aki higgadtan a jobb felső sarokba tekert. Szinte az ellentámadásból egyenlített a Pécs, miután Bírót hagyták üresen a Vasas-védők tizenhatosnál, így az MTK-tól kölcsönvett támadó gond nélkül talált be a jobb alsóba.

Fordulás után a szünetben becserélt Geigert buktatták szabálytalanul a Vasas tizenhatosának vonalánál. A büntető ugyan elmaradt, míg a kissé jobbról megítélt szabadrúgást Ivanovic tekerte remekül a bal felső irányába, ám a hazaiak kapusa nagyot vetődve bravúrosan szögletre tolta ki a labdát – tudósított a pmfc.hu. A 65. percben a tizenhatosra betörő Marques-Airosát buktatták, a játékvezető büntetőt ítélt, amit Adamcsek értékesített.

A 85. percben Berecz távoli bombája szállt el nem sokkal a pécsiek kapufája mellett, majd fordulásból gyors ellentámadást vezettek a vendégek. Geiger szépen tört kapura balról, védőjét lerázva kissé éles szögből gyönyörűen kilőtte a hosszú alsót, kialakítva ezzel az 1-3-as végeredményt.

Felkészülési mérkőzés, Illovszky-stadion – zárt kapuk mögött

Vasas-Pécs 1-3 (Radó 38., ill. Bíró 40., Adamcsek 62. – 11-esből, Geiger 85.)

Vasas: Jova – Szivacski (Terbe 79.), Szilágyi, Otigba, Silye – Berecz, Márkvárt, Hinora (Szalai 61.), Sztojka (Pátkai, 46.) – Radó, Balajti (Bobál 61.)

Pécs : Helesfay (Bukrán 46.) – Sági, Króner, Rácz, Katona – Hegedűs (Marques-Airosa 62.), Futó (Hursán, 72.), Bartha (Kövesdi 72.), Ivanovic (Svedyuk 72.) – Tihanyi (Geiger, 46.), Bíró (Adamcsek 62.)