Másfél év után tért vissza a magyar labdarúgásba a spanyol Joan Carrillo, akit hétfőn este neveztek ki hivatalosan a DVSC kispadjára. A korábban a Vidivel bajnokságot nyert szakember az első edzéséről és benyomásairól, valamint a terveiről is nyilatkozott a klubhonlapnak.

Túl vagyok a csapattal az első edzésen, hamarosan jön a következő, és abszolút elégedett vagyok eddig mind a játékosok hozzáállásával, mind a körülményekkel. Motivált vagyok, és a labdarúgókon is látom, hogy bizonyítani szeretnének, és a jó eredmény elérésére törekszenek. Összességében örülök, hogy itt lehetek. (…)

Voltam már ilyen bonyolult helyzetben, de elsősorban nem abban gondolkozom, hogy nekünk csak a bennmaradás lehet a célunk. Debrecenben most nem a múlttal kell foglalkoznunk, én magam is a jelennel és a jövővel törődöm.

A tréner azt is elárulta, milyen focit akar játszatni a Lokival.

– Nagyon fontosnak tartom, hogy egyensúlyban legyen a gárda támadása és védekezése, emellett kontrollálni tudjuk a meccset.

Az a célom, hogy a játékosok a találkozó közben végig tudják, mi a feladatuk, ez elengedhetetlen ahhoz, hogy győztesen hagyjuk el a pályát.

Azt kell nyomatékosítanom a labdarúgókban, hogy az első perctől kezdve sikerre éhesen futballozzanak. (…) Egy-két helyen változtattunk az edzésmunkán, de minden trénernek időre van szüksége, hogy megértesse magát egy új közegben. Nyilvánvaló, hogy nem akarok kifogásokat keresni, csak arra koncentrálunk, hogy közösen legyőzzünk egy veszélyes Újpestet.

Carrillo arról is beszélt, hogy figyelemmel kísérte a magyar bajnokságot az elmúlt időszakban. ú

Természetesen ismerem a csapatokat, amelyek sokat fejlődtek azóta, mióta már nem dolgozom az NB I-ben. A klubok megfelelő gazdasági háttérrel dolgoznak, ráadásul nagyon szép stadionokban zajlanak a meccsek. Azt gondolom, a magyar élvonal versenyképes olyan bajnokságokkal, melyeket régebben magasabbra taksáltak – tette hozzá.

NB I: A sportigazgató elismerte, ajánlatot kapott a meglepetéscsapat vezetőedzője