A Debreceni VSC hétfő délután hivatalos sajtótájékoztató keretein belül mutatta be a csapat új vezetőedzőjét,

a korábban a Vidinél is tevékenykedő Joan Carrillót.

Tőzsér Dániel sportigazgató a sajtótájékoztatón elárulta, hogy másfél éves szerződést kötöttek az új trénerrel.

Eléggé nehéz perióduson vagyunk túl. Olyan edzőt kellett hoznunk a klub élére, aki egyértelműen tisztában van a kerettel, a csapat és a klub elvárásaival. Szeretnénk újból lekommunikálni, ebben a szezonban a célunk, hogy stabilizáljuk a klubot és jövőre is NB I-es tagsággal rendelkezzünk. Hosszas keresés után az a döntés született, hogy Joan Carrillóban találtuk meg azt a személyt, aki meg fogja valósítani azt, amit szeretnénk és mindenféle licensszel és előírásokkal rendelkezik. Magyarországon bajnok volt, kötődik az országhoz, hiszen eddig öt évet töltött itt. Tisztában van a bajnoksággal, a körülményekkel, a keret erősségével, a klub helyzetével annak filozófiájával – ismertette az új vezetőedző kinevezésének hátterét Tőzsér Dániel sportigazgató.

A spanyol tréner a 2014/15-ös idényben a Vidivel magyar bajnoki címet nyert, majd a 2019/20-as szezonban visszatért Fehérvárra, ám az már nem volt egy sikersztori, miután hét hónap elteltével kirúgták. Carrillo az elmúlt években nem igazán vitézkedett az aktuális csapataival, a Hajduk Splitnél, a Wisla Kraków-nál, a Fehérvárnál és az AEK Larnacánál sem tudott eltölteni egy évet, tavaly november óta pedig munkanélküli volt.

Joan Carrillo bemutatkozásul elmondta, hogy nagyon boldog és izgatott. Tisztában van a klub sikereivel és nagyon motiváltnak érzi magát.

Nagyon örültem, amikor Dániel felhívott telefonon és megkeresett a munkával kapcsolatban. Tisztában vagyok vele, hogy a Debrecen nagyon sikeres klub, nem csak Magyarországon, hanem nemzetközi szinten is. Nagyon jó projektnek találom a debrecenit, éhes vagyok a sikerre. Sok meccsét láttam a DVSC-nek, ismerem a játékosokat, jó egyvelegnek érzem a keretet a fiatal és idősebb játékosok arányát illetően, magát a csapatot pedig kifejezetten technikásnak. Voltam már ilyen szituációban, a legfontosabb, hogy stabilizáljuk a szakmai munkát. Fontos szerepe van a szurkolóknak is ebben, ha egymás mellé állunk, akkor nagyon erősek tudunk lenni. Olyan emberekre van szükség, akik vágynak sikerre és tesznek is érte. Tisztában vagyok azzal, hogy a debreceni drukkerek mennyire büszkék arra, hogy Loki-szurkolók. Nincs más hátra, mint dolgozni a céljainkért, egy bátor és büszke csapatot szeretnénk a pályán látni. Óriási támogatásra van szükségünk, amit egymástól és a szurkolóinktól tudunk megkapni – idézte a spanyol tréner szavait a dvsc.hu.

Mint ismert, a másodosztályú Kecskeméti TE elleni Magyar Kupa-kiesést követően nyújtotta be a lemondását a Debreceni VSC vezetőedzője, Huszti Szabolcs, amit a vezetőség el is fogadott. Ezt követően az MTK Budapest és a Budapest Honvéd elleni bajnokikon megbízott edzőként Jeremiás Gergő irányította a Lokit, segítője Dombi Tibor volt, míg szakmai tanácsadóként Herczeg András is kivette a részét a munkából.

A Kisvárda is nekiment a VAR-nak a Fradi elleni érvénytelenített találatuk után: “Szabályos volt Prenga gólja” – így látta Révész