A Vidivel 2015-ben bajnok, 2020-ban pedig ezüstérmes spanyol tréner másfél éves szerződtetését hétfőn jelentette be a hajdúsági klub. Az újdonsült vezetőedző, Joan Carrillo a sajtótájékoztató után az M4 Sportnak nyilatkozott.

Nagyon szeretem Magyarországot, nem csak én, hanem az egész családom. Kétszer is dolgozhattam a Fehérvárnál: egyszer megnyertük a bajnokságot, a másik szezonban pedig a második helyen végeztünk. Szeretem ezt a bajnokságot, a játékosokat és az országot is. Nagyon sok barátom él itt, éppen ezért nagyon boldog vagyok, hogy újra egy magyar csapatnál dolgozhatok. Szeretném megmutatni azt, hogy mire is vagyok képes ezzel a csapattal és ezekkel a játékosokkal. Egy jó eredményt szeretnénk elérni velük.

Az 53 éves spanyol edző szerint a védelem stabilizálásával sikeresebbek lehetnek.

Tisztában vagyok azzal, hogy több tapasztalt játékos is van itt, mint Varga, Dzsudzsák, Németh Kriszitán és Korhut. De mellettük több fiatal is a keret tagja, mint Pintér és Baráth, akik a Debrecen és a magyar bajnokság jövőjét jelentik. Azt gondolom, hogy ez a klub és csapat rendkívül jó, gólerősek, viszont ennek ellenére sok gólt is kapnak, így pontokat is veszítenek. Ha ezt kontrollálni tudjuk és kialakul egy egyensúly, akkor többre is képesek lehetünk. Ezt az utat kell megtalálnunk.

A Debrecen 12 fordulót követően három győzelemmel, négy döntetlennel és öt vereséggel, 13 ponttal a kilencedik helyen áll az NB I-es tabellán.