Tovább folytatódik a Diósgyőr vezetőedzője, Bódog Tamás és a csapat játékosa, Nono közötti kellemetlen ügy. Az egész azzal kezdődött, hogy a labdarúgót fegyelmi okok miatt kitették a keretből, Bódog pedig primadonnának nevezte Nonót. Erre a játékos az Instagramon válaszolt, szerinte edzője hazudott vele kapcsolatban.

Bódog a Diósgyőr honlapján reagált a válaszra, többek között megemlítve, hogy a játékos „9 kilogramm plusszal futballozik, közben azt írja, hogy mindent megtesz a klubért. Szó nélkül felveszi a pénzét, de a kifejezés, hogy teljesítmény, távol áll tőle.”

A háború most azzal folytatódott, hogy Nono az M4 Sportnak beszélt az állítása szerint valós okokról. Úgy véli, azért tették ki a keretből, mert nem hosszabbította meg a szerződését.

– Sosem szerettem volna ilyen helyzetbe kerülni. Azért száműztek a második csapathoz, mert nem fogadtam el a klub ajánlatát a szerződésem meghosszabbítására vonatkozóan. Nem magatartási okokból. Ez az igazság. A vezetőedző arról beszélt, hogy kilenc kiló súlyfelesleggel futballoztam, de ez nem így van. Tavaly hat kilót fogytam. Mindig is a legjobbat akartam a klubnak, a DVTK-nak és a csapattársaimnak.

Bódog Tamás nem mond igazat. Bódog Tamás megfenyegetett minket, hogy ha nem írjuk alá az új megállapodást, akkor a második csapathoz küld minket. Engem és Diego Velát, akinek szintén lejár a szerződése.

Végül csak engem küldött, mert ha ezt mindkettőnkkel megteszi, akkor a DVTK szurkolói számon kérnék rajta a döntés okát. Egy játékost száműzni lehet magatartásbeli problémákra hivatkozva, de kettő esetében ez már nagyon furcsa lenne.

Nono azt is megemlítette, az edző szerinte nem foglalkozik eleget a játékosokkal.

– Én mindig profiként viselkedtem és a dolgokról úgy kell beszélni, ahogy azok történtek. Az sem igaz, hogy a vezetőedző nem elégedett velem. Szinte minden héten beszéltünk az előző szezon során. Nagyon elégedett volt az erőnlétemmel, az egyik legjobb játékosának tartott. Fotókkal bizonyíthatom azt a szerződéshosszabbítási ajánlatot, amit nekem és Diego Velának tett. Nem fogadom el, hogy egy edző azt mondja a nyilvánosság előtt, hogy magatartási problémák miatt kerültem a második csapathoz. Ez nem igaz. Ami a személyes oldalt illeti, lehetne egy kicsit jobb ember is és tekinthetne a játékosaira más szemmel. Nem tetszett, hogy csak akkor érdeklődött a gyermeket váró feleségem állapotáról, amikor felhívtam, hogy az új szerződésről beszéljünk. (…)

Az öltözőszekrényemet elvették és ez nagyon fáj, mert nem ilyen bánásmódra számítottam Bódog Tamástól. De itt vagyok, mert a vezetőedző 150 ezer eurót akar kapni értem, de nincs olyan klub, amelyik öt hónappal a szezon vége előtt kifizetné ezt az összeget.

A teljes beszélgetést ITT hallgathatod meg – kattints!