Amikor véget értek a közös edzések, akkor a kapusok is megkapták a saját, személyre szabott programjukat, ami elsősorban futásból és erősítésből állt. Ezt egyénileg elvégezték, használták a medicinlabdát, súlymellényt, és volt, aki a városban, más a Bükkben futott. Egy rövid időszak áthidalására elég lehetett volna ez, azonban ahogy múlt az idő, egyre inkább hiányzott a valódi kapusmunka. Hiába futja le valaki akár tízszer a maratont, és emel ezer kilót, a kapuban egészen más izmokat mozgat meg, a dinamikus elrugaszkodások teljesen más mozgásformát jelentenek, másként működik a keringés is. Ismét kiderült, a kapusnak a zenészekhez hasonlóan minden nap gyakorolni kell – kezdte a dvtk.eu-nak Andrusch József kapusedző – A klubvezetés beleegyezett a kapusedzések megtartásába azzal a feltétellel, hogy továbbra is betartjuk a járvány elején felállított protokollt, illetve senki nem kötelezhető a közös munkára.

Andrusch a klubhonlapnak elmondta, miért kell a hálóőröknek a mezőnyjátékosoktól külön, egymástól távolságot tartva edzeniük.

Jelenleg Branislav Danilović, Antal Botond és Bukrán Erik egymástól kellő távolságot tartva heti háromszor másfél órát edz, mert az összetett feladatuk nem reprodukálható más módon – fogalmazott, majd elmondta, miket tapasztalt a tréningek során.

Az elején érződött a kihagyás, nem volt ritmusa, dinamikája a mozgásnak, olyan labdák csúsztak ki a kézből, amit máskor tízből tízszer megfognak.

Nincs ebben semmi meglepő, a kapusszakma finommozgásokból áll, az átlagos kapust ezredmásodpercek választanak el egy jó kapustól.

Végül a bajnokság esetleges folytatását illetően is szót ejtett.

Mi sem tudjuk, mikor folytatódik a bajnokság, ezért az a cél, hogy 85 százalékos állapotban várjuk a csapatedzés kezdetét – nem akarom túlpörgetni őket -, hogy akkor 7-10 nap alatt ismét csúcsformába lendüljön mindenki. Arra viszont alkalmas ez az időszak, hogy nagyobb hangsúlyt fektessünk a hiányosságok pótlására, amit év közben háttérbe szorít a hétvégére készülés. Ilyen például a gyengébbik lábbal történő játék, így van olyan, aki háromszor annyi kirúgást végez el most ballal, mint jobbal.

Interjú: “Néha igenis muszáj piros lapokat kapni” – nem akart fél év után hazajönni a Bundesligából a magyar légiós