A Diósgyőri VTK szurkolói oldala, az amigeleken.hu készített interjút a csapat huszonkét éves kapusával, Bukrán Erikkel, aki 2016 nyarán igazolt az NB  I-es klubhoz az angol Hull Citytől, előtte pedig megfordult a Boltonnál, valamint a Budapest Honvéd, az Eger és a Pétervására utánpótlásában is. Az ősszel négy bajnoki mérkőzésen lehetőséget kapó hálóőr az interjú elején mesélt arról, milyen nehezek voltak fiatal korában az angliai évek, főleg mentálisan lett ott erős.

A kezdeti diósgyőri hónapokra nem emlékszik vissza jó szájízzel, hiszen többnyire a harmadosztályban kapott lehetőséget.

– Ez nem volt jó időszak. Valami mindig közbejött, és a legtöbbször én voltam a hibás, mert nem úgy ment a védés. Viszont amikor nagyon jól ment, akkor sem volt senki, aki megadja a lehetőséget nekem. Horváth Ferinél álltam nagyon közel a kapuhoz, párszor azt mondta, hétvégén én fogok védeni, de soha nem úgy lett. Viszont én soha nem mentem kérdezgetni az okokat – jegyezte meg Bukrán, aki hozzátette, ha visszagondol erre, talán meg kellett volna kérdeznie, miért nem került be.

A korábbi utánpótlás-válogatott játékos elárulta, jó viszonyt ápol a keret két másik kapusával, Antal Botonddal és Ivan Radossal is.

– Sokra tartom őket, Boti szerintem is az ország legjobb három kapusa között van. Iván pedig óriási rutinnal rendelkezik. Ezért is döntenek mellette az edzők, amikor Boti megsérül.

Engem nem mernek berakni. Nem akarok túlzásba esni, de én azt érzem, hogy egy szinten vagyok velük az edzéseken, és vannak olyan dolgok, amik nekem jobban mennek, viszont azt meccsen is meg kell tudni csinálni.

Amikor Bódog Tamás lett az edző, rögtön az első edzőmeccsen hibáztam Nyíregyháza ellen, és ki is kaptunk. Ott akkor nagyot zuhantam, és NB III-ban is jöttek hibák. Azt hallottam, hogy nagyon jól edzek, de meccsen még változnom kell. Sokszor beszéltünk arról, hogy mi lehet a gond a meccseken. Próbáltam javítani a teljesítményemen és nem is gondolni a hibázás lehetőségére. Azt hiszem, hogy az utóbbi időben ebben változtam sokat, és most már egyenletes teljesítményt tudok nyújtani, nincsenek hullámvölgyek – mondta a hálóőr.

Bukrán megjegyezte, úgy érzi, lábbal magabiztosabb, mint a posztriválisai, viszont ők nyomás alatt jobban teljesítettek eddig, és meccsen is oda tudták rúgni a labdát, ahová akarták, benne pedig voltak kétségek. Ezt kellett leküzdenie.

– Az utóbbi meccseken védtem, ez nagyon jó visszajelzés magamnak, tudom, hogy megvan bennem, ami kell, csak csiszolni kell még – mondta a kapus, majd kitért Fernando Fernández vezetőedző személyiségére is.

Nagyon jó edző, bár tudom, hogy sok szurkoló kritizálja. Emlékszem, amikor a Felcsúttól kikaptunk 2-0-ra, a meccs végén azt nyilatkozta, hogy jó volt a játék, és én sem igazán értettem akkor vele egyet, de nagyon sok kommentben is ezt olvastam a szurkolóktól. Hétfőn, amikor elemeztük a meccset, akkor értettem meg igazán, hogy igaza volt.

Sokat passzoltunk, támadásokat építettünk és fejeztünk be. Ő nagyon nyugodt, de nem szabad azt gondolni, hogy egy vesztes meccs után minden rendben van. Nyilatkozik egyet nyugodtan, de hétfőn az egész csapat megkapja a magáét. Számonkér minket. Nyugalmat sugároz mindenki felé, de folyamatosan a javításon dolgozik.

Bukrán az interjúban megemlítette, ha a tavaszi szezonban újra a harmadik kapus helyét kapná, akkor maga alatt lenne.

– Tudom, hogy rajtam múlik. Az edzőmeccseken stabil, jó teljesítményt kell nyújtanom, és nem az extrákra kell törekednem. Ha a stabil, jó teljesítmény már megvan, utána jöhetnek az extrák.