I. félidő:

A Kisvárda az első félidőben is egyértelműen irányította a találkozót, miközben a DVTK szinte alig jelentett veszélyt a kapura.

A 20. percig kellett várni az első komolyabb lehetőségre, Viana kis szerencsével, de ziccerbe került, ám a szépségre szavazott az erő helyett, löbbölt labdája azonban kipattant a bal oldali kapufáról. A 32. percben került először a kapu elé igazán a DVTK, Drazic szépen ugratta ki Ivanovskit, aki azonban nem vette át jól a labdát, így estében tudott már csak lőni, jóval a bal kapufa mellé.

II. félidő:

A második játékrész elejét nagyon megnyomta a Kisvárda. A 47. percben előbb Max blokkolt kétszer is hazai gólhelyzetben, majd Dinalovicnak kellett nagyot védenie. Egy perccel később Lucas 18 méteres lövésénél fogott nagyot a diósgyőri kapus. Az 56. percben Lucas megpattanó lövése kis híján megtréfálta Danilovicot, de végül a bal kapufa mellett suhant el a labda.

A 61. percben viszont már jött a megérdemelt hazai találat: egy szöglet után kavarodás közben Sassá kotorta a labdát a hálóba (1-0).

Nem sok híja volt annak sem, hogy meglegyen a második hazai találat is, a 76. percben, Hegedűs nagy hibája után Sassá találta el fejjel a bal kapufát, majd Danilovic vetődött rá a labdára.

A hajrára viszont magához tért a DVTK és sorra dolgozta ki a nagy helyzeteket. A 81. percben Ivanovski picit balról, de nagy helyzetben lőhetett kapura, de a bal kapufa mellé helyezett. A 85. percben Drazic harcolta ki a helyzetet a csereként beállt Hasaninak, aki jobbról tekert a jobb oldali kapufára. Egy perccel később Ivanovski alig lőtt a bal kapufa mellé a támadó, majd még két perccel ezután a kispadról beszállt Rui Pedro egy ügyes akció végén találta el a jobb kapufát.

Az eredmény viszont már nem változott, a Kisvárda 1-0-s sikerével a felsőház tagja, a DVTK viszont sereghajtó az OTP Bank Ligában.

OTP Bank Liga, 9. forduló:

Kisvárda – Diósgyőr 1-0 (Sassá 61.)

A meccs krónikája percről percre itt! 

Kisvárda: Dombó – Melnik, Rubus, Datkovic, Hej – Lucas, Simovic (Karasjuk, 91.) – Navratil (Cukalasz, 80.), Bumba, Sassá (Kovácsréti, 83.) – Viana (Horváth Z., 80.)

DVTK: Danilovic – Szűcs K., Karan, Hegedűs J. – Shestakov (Hasani, 75.), Márkvárt, Max, Polgár – Ivanovski (Makrai, 87.), Drazic, Grozav (Rui Pedro, 67.)


Korábban:

Budafok – Paksi FC 2-3

Újpest – MTK Budapest 0-4 

Az NB I állása: