Hivatalossá vált, amit a csakfoci.hu korábban már előre jelzett:

a magyar bajnok, magyar és szlovén kupagyőztes Asmir Suljic a DVTK-ban folytatja pályafutását

– írja a dvtk.eu.

A bosnyák és magyar állampolgársággal is rendelkező, az előkészítésben jeleskedő szélső az NB I-ben 108 bajnokin 9 gólt lőtt, és 35 gólpasszal szolgálta ki a társakat.

– Asmir Suljić egy olyan labdarúgó, akit a magyar futballszerető közönség nagyon jól ismerhet, hiszen attraktív játékával előző csapatainál is kitűnt és remek eredményekhez, bajnoki és kupasikerekhez segítette korábbbi klubjait – mondta Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója. – Meccs közben szó szerint magára vonzza az ellenfél védőit, és kiváló ütemben passzol, ezzel is támogatva a támadások befejezését. Technikás, nagyon nehéz tőle megszerezni a labdát. Elsősorban nem a góljaival, hanem a gólpasszaival hívja fel magára a figyelmet.

– Amióta eligazoltam Magyarországról, mindig benne volt a levegőben, hogy egyszer visszatérek. Élő szerződéssel rendelkeztem Izraelben, de amióta megkeresett a DVTK, csak azon járt az eszem, hogyan tudnék klubot váltani. Köszönöm ezt a lehetőséget, készen állok a harcra! – mondta Asmir Suljić. – Rengeteg emlék köt a DVTK-hoz, elsősorban a régi stadionhoz. Mindig azt mondtam, Magyarország legőrültebb szurkolói járnak Diósgyőrben meccsre, és persze a teltházas kupadöntőt sem fogom soha elfelejteni, tíz-tízezer néző mindkét oldalon, fantasztikus hangulat a Puskás Ferenc Stadionban. Mostantól együtt gyűjtjük az emlékeket, és bízom benne, pályafutásom befejezése után lesz mit felidézni. Korábbi klubjaimban rendre bajnoki címért, kupáért küzdöttem, most tavasszal is a lehető legjobb helyen kell végezni, és akkor jövőre magasabb célokat tűzhetünk ki magunk elé.

Asmir Suljić Szarajevót 2013 őszén hagyta el az Újpest hívására, ahol rögtön az első évben Magyar Kupát nyert, és a Szuperkupát is a magasba emelhette. Három éve játszott a lila-fehéreknél, majd a Fehérvár kivásárolta élő szerződéséből. A Vidinél a második évben bajnoki ezüstérmet szerzett, egy év múlva pedig bajnoki címet ünnepelt. Emellett 2017-ben magyar állampolgár lett, majd 108 magyar bajnokin lőtt 9 góllal és 35 gólpasszal a háta mögött Szlovéniába igazolt, és az Olimpija Ljubljana színeiben újabb kupát nyert. Egy év múlva újra váltott, de a Zagłębie Lubin csapatában nem tudott gyökeret ereszteni, ezért szerződést bontott, és az előző ősszel már Izraelben szerepelt, onnan tért vissza Magyarországra.

Csányi: “Felhívott egy tulajdonos Európa TOP 4-es klubjától, hogy melyik magyart kellene leigazolni” – az MLSZ-elnök nyíltan Szoboszlaiék prémiumáról, az NB I létszámáról és a Vasasról