A police.hu hétfő kora délutáni közleménye szerint a Miskolci Rendőrkapitányság nyomozást folytatott azzal kapcsolatban, hogy a szeptember 30-án, az NB I 9. fordulójában megrendezett DVTK-MOL Vidi FC (0-1) bajnokin két férfi beugrott a pályára. Az ügyben kapcsolatban a Miskolci Rendőrkapitányság egy 35 éves és egy 39 éves helyi lakossal szemben folytatott büntetőeljárást, akiket néhány nappal a bűncselekmény elkövetését követően rendbontás vétsége miatt a Miskolci Járásbíróság elé állítottak.

Az ugyeszseg.hu tájékoztatása alapján a két személy a fent említett mérkőzésen a nézőtérről a nézőktől elzárt területre beugrott, továbbá egyikük a biztonsági őrök felszólítására sem volt hajlandó onnan távozni, a biztonsági őrökkel dulakodásba kezdett és egyiküket megrúgta.

Az esettel kapcsolatban megszólaltattuk a Diósgyőr sajtófőnökét, Demkó Norbertet, aki nem cáfolta a meccsen történteket.

Végtelenül sajnáljuk az esetet. A bíróság döntését elfogadjuk, és nagyon bízunk benne, hogy hasonló esemény a jövőben nem fordul majd elő – mondta a DVTK sajtófőnöke, Demkó Norbert a csakfoci.hu-nak.

A rendbontó férfiakkal szemben a Miskolci Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a szükséges iratokat az illetékes ügyészségnek továbbította, így a Miskolci Járásbíróság a vádlottakat az ügyészi indítvánnyal egyezően pénzbüntetésre ítélte.