A Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapatának eddigi szakvezetője, Egervári Sándor eldöntötte, nem marad az együttesnél, a 2016/17-es évad nyitányán, a július 16-i rajton már nem ül a kispadon. Az exvezetőedző, aki elhatározását vasárnap jelentette be, úgy megy, hogy még pár napot marad: a büki edzőtáborban lévő gárdát nem hagyja el azért, hogy ne maradjon szakmai irányítás nélkül a piros-fehér gárda, amíg a klub vezetői meg nem találják az utódját.

– Úgy láttam tisztességesnek és korrektnek, hogy elváljunk. Elfogytak a játékosok, nem sikerült úgy és akkorra megerősíteni a csapatot, hogy a vezetők által kitűzött cél reálisan elérhető legyen – mondta az Észak-Magyarországnak Egervári Sándor, a DVTK labdarúgócsapatát edző tréner. – Elekre az Eb után már nem számíthatunk, ahogy Egerszegire sem. Jame­s, Barczi és Koman, valamint a kölcsönben itt szerepelt Novothny már távozott, és meghatározó játékosok ilyen számban nem érkeztek. Ugrai lehet a harmadik új ember, de ő a sérülése miatt 2 hónapja nem rúgott labdába, így Lázár és a spanyol Vela az, aki beépíthető lenne. Ha lenne megfelelő számú minőségi játékos minden posztra. Többször elmondtam már: ahogy a kőműves tégla nélkül, az edző sem tud játékosok nélkül építkezni. Persze vannak a keretben fiatal labdarúgók is, de velük együtt is kevesen vagyunk. Az első hatba kerülés, amit a vezetőség előirányzott, a jelen helyzettel nincs szinkronban.

A lap arra a felvetésére, miszerint ha a célkitűzés szolidabb cél elérésére módosulna, akkor maradna-e, Egervári Sándor így felelt:

A tavaszi eredmények alapján a csapat a 7. helyen végzett, összességében a 9. helyen zárt, de én a tavaszihoz mérten szerettem volna előrelépést. Ennek szellemében terveztünk erősítéseket, hogy legalább egy lépcsőfokot haladva, a 4–6. helyen végezhessünk. Erre nem igazán látok esélyt, és mivel edzőként nem a visszalépésben gondolkodom, az elválás mellett döntöttem. Azok után, hogy az elmúlt hetekben jeleztem aggályaimat a klub minden szintű vezetésének, sajnos a változások nem következtek be. Ezért úgy láttam tisztességesnek és korrektnek, hogy elváljunk, elhatározásomról szóban és írásban is tájékoztattam a klub vezetőjét. Harag nincs bennem, felelősöket nem akarok keresni, kívánom a klubnak és szurkolótáborának, hogy a lehető legtöbb sikerben legyen részük a jövőben.