Mint ismert, az elmúlt három NB I-es szezonban egyaránt egy hajszál választotta el a Diósgyőri VTK-t a kieséstől: a 2016/17-es és a 2017/18-as idényben csak a több győzelmének köszönhetően maradt bent az élvonalban, míg a legutóbbi kiírásban is csak az utolsó fordulóban vált biztossá az élvonalbeli tagság.

A miskolciak a most futó szezont ugyan a Budapest Honvéd elleni 2-1-es hazai győzelemmel kezdték, ám ezt követően három vereség következett – köztük egy 5-1-es fehérvári és egy 3-0-s mezőkövesdi sikerrel.

A DVTK szervezett szurkolói csoportjai megelégelték a rossz szereplést és hétfő délután hivatalos közleményben jelezték, hogy

határozatlan időre felfüggesztenek minden lelátói tevékenységet, aminek értelmében a csoportok nem utaznak el idegenbe és a hazai meccseket sem fogják látogatni.

Íme a szervezett szurkolói csoportok közleménye:

“Tisztelt Szurkolótársak!

Újabb szezon kezdődött pár hete amely előtt természetesen rengeteg ígéretet vagy inkább a szokásos parasztvakítást
kaptunk. A vezetőség igyekezett minden lehetséges módon hirdetni, hogy idén stabil csapat leszünk, a kiesés miatt egy percig sem kell aggódnunk.
A 4. évad kezdődik már így, nem az első nem a második… a negyedik. Eltelt négy forduló, és jön az ötödik, biztosak vagyunk benne, hogy a legtöbbünkben egyetlen kérdés fogalmazódik meg: “Most mennyit kapunk?”
Lehet, hogy a vezetőségünk rekord kísérletet próbál megdönteni ezzel, hogy már ennyi meccs után így gondolkozzunk, teljesen jogosan.
3 szezont húztunk le, jártunk meccsre, szurkoltunk, kitartottunk végig nézve riválisaink örömét, és hétről-hétre hallgattuk rajtunk való kacagásukat. Elviseltük, mást nem tehettünk. Sokszor elmondtuk, leírtuk, hogy nem ezt érdemeljük nem is ezt kértük de ezt kaptuk és kapjuk még most is. Valóban el kell ezt tűrni ennek a szurkolótábornak?
Várjuk az áprilist? Várjuk a májust, hogy kitől hogyan és mikor VEHETÜNK -meg- el pontokat?
Úgy gondoljuk, ez már nem fér bele. Negyedjére semmiképpen!
A MI lelkiismeretünk tiszta, 3 éve álljuk a sarat a lelátón, töltöttünk meg vendégszektorokat, utolsó hazai bajnokikon a stadionunkat. Megígértük, hogy
végig kitartunk és meg is tettük. Szurkoltunk Újpesten 5-0 után, a groupamában 7-0 után, ahogy fehérváron most 5-1 után is.
Hála a kitartásért, 3 évnyi szenvedésért, utolsó nem sajnált forintért amit erre a produktumra áldoztunk; DVTK – Mezőkövesd 0:3 és stb.

ELÉG VOLT!

A Diósgyőri Szervezett Szurkolói csoportok határozatlan időre felfüggesztenek minden lelátói tevékenységet. Nem vagyunk hajlandóak tovább tűrni és nyelni.
Ennek értelmében a csoportok nem utaznak el idegenbe, és a hazai meccseket sem fogják látogatni. Nem asszisztálunk tovább a vezetőség által profi munkának
nevezett szerencsétlen ámokfutáshoz. Kérünk minden szurkolótársunkat, aki ugyanígy gondolkodik és megelégelte a sorozatos arcon köpéseket
az NE jelenjen meg hétvégén a vendégszektorban!

A DIÓSGYŐR AZ ÉLETÜNK, ADJÁTOK VISSZA!

Eddig, és ne tovább! MEGTISZTULÁST DIÓSGYŐRBE!

Szervezett szurkolói csoportok.”