Súlyos sérülés árnyékolta be vasárnapi Ferencváros és a Diósgyőr összecsapását, miután a mérkőzés 5. percében a zöld-fehérek brazilja, Isael egy kipattanó labda után véletlenül rátartott a menteni igyekvő Vági András lábára, amiért Bognár Tamás játékvezető felmutatta neki a piros lapot. Időközben a kiállított és sérülést okozó támadó nyilvánosan elnézést kért. A miskolci védő combján felszakadt a bőr, azonnal orvosért kiáltottak, majd pár perc ápolás után a vendégek játékosát hordágyon kellett levinni.

Nem láttam pontosan a sebet, mert amikor hozták lefelé a hordágyon, be volt kötve. Az orvossal kell még egyeztetni, mi a pontos diagnózis – mondta honlapunknak nak Fernando Fernández, a diósgyőriek vezetőedzője a meccs utáni sajtótájékoztatón.

A csakfoci.hu információi szerint három érzéstelenítőt adtak neki, hogy ne érezze a fájdalmat a combjában, mivel az első kettőnél még fájdalmasnak bizonyult a 20 centiméteres nyílt seb összevarrása, amit Dr. Forgács Alfréd, a DVTK csapatorvosa végzett el a helyszínen.

A játékosok látták, nagy a baj – Fotó: www.boon.hu

Vági szerencsés módon megúszta a belépőt, combsérülése miatt több hetes kihagyás várhat rá. Kedden kora délelőtt a klubhonlap kedvező hírről számolt be a 30 éves labdarúgó állapotával kapcsolatban.

– A DVTK 15-ös játékosa a körülményekhez képest jól van, továbbra is naponta kötözik a sebet, ami nem zavarja abban, hogy a következő napokban felsőtest erősítést végezzen. A gyógyulás előrehaladtával pedig elkezdheti a futást is – olvasható a borsodiak rövid közleménye.

Vági a szezonban eddig három tétmeccsen játszott. A Diógyőr a bajnokságban öt forduló alatt három pontot gyűjtött, és az utolsó helyen áll az OTP Bank Liga tabelláján. A hétfő esti információinkat a diósgyőriek hivatalos oldala is megerősítette, miszerint távozik posztjáról a csapat vezetőedzője, Fernando Fernández, utódja pedig a legutóbb az MTK-nál dolgozó tréner lehet.

LENKÓ PATRIK

Megerősítve: Menesztették Fernandót, távozott a sportigazgató is – ez az oka