Hétfő este honlapunk elsőként számolt be arról, hogy a DVTK vezetősége a válogatott szünet alatt meneszti a Fernando Fernández vezetőedzőt, az utódja pedig a legutóbb az MTK Budapestnél dolgozó Feczkó Tamás lehet, a munkáját pedig Miskei Attila segítheti.

Kedd délelőtt a diósgyőriek hivatalos oldala pedig be is jelentette, hogy távozik posztjáról a csapat vezetőedzője, valamint Tajti József sportigazgató is.

A hivatalos közlemény kiemeli, Fernandónak elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy a DVTK egymást követő két esztendőben is megőrizte élvonalbeli tagságát, miközben több saját nevelésű játékos is bemutatkozott az OTP Bank Ligában, Tajti Józseffel kapcsolatban pedig megjegyzik, hogy 2018 nyarán érkezett Diósgyőrbe, nagy szerepe volt abban, hogy a belga Double Pass szakértő intézet jelentése alapján a DVTK Labdarúgó Akadémia a legjobb hat utánpótlás nevelő műhely közé nyert besorolást.

Értesüléseink szerint Leisztinger Tamás tulajdonos nem értett egyet az előző napokban a játékoskeretben bekövetkező változásokkal – például egyes játékosok megtartásával, mások elengedésével -, végül ez vezetett a sportigazgató azonnali leváltásához.

Honlapunk úgy tudja, a jelenleg a DVTK regionális utánpótlás szakmai igazgatójaként tevékenykedő Benczés Miklós feladatköre kiszélesedhet és Tajti József eddigi feladataiból több minden is hozzá kerülhet, így részben ő látja el a jövőben a sportigazgatói szerepkört.

DVTK: 3 érzéstelenítő, 20 centiméteres nyílt seb – így van most a megsérülő alapember