Továbbra is úgy tűnik, hogy feszült a hangulat a Diósgyőrnél. Az elmúlt napokban Forgács Dávid és Fernando vezetőedző meccs közbeni esete jelezte, hogy közel sincs minden rendben a miskolciaknál, most pedig egy dupla száműzetés utal erre: Ugrai Roland és Busai Attila került ki a keretből. 

Az elmúlt egy évben szinte rendszeressé vált, hogy Diósgyőrben így “oldják meg” a problémát. Szinte pontosan egy esztendő alatt öt labdarúgó is hasonló sorsra jutott. Összegyűjtöttük, hogy a közelmúltban kiket és miért vezényeltek a második csapathoz a DVTK-nál. 

A száműzöttek listája

Bacsa Patrik, Makrai Gábor, Nono, Ugrai Roland, Busai Attila


Száműzött: Bacsa Patrik 

Időpont: 2017 augusztusa 

Az edző: Bódog Tamás 

Az okok: A teljesítménye, edzője szerint még az NB III-ból sem emelkedett ki 

Bacsa Patrik Kisvárdáról került vissza 2017 nyarán Miskolcra, miután előbbi klubnál sem tudott alapemberré válni. Edzője, Bódog Tamás a szezon elején szóvá is tette, hogy ha az NB III-ban sem emelkedik ki valaki, akkor hogyan szeretne az NB I-ben szerepelni? Bacsa egészen október közepéig csak a harmadosztályban szerepelhetett, utána azonban visszakerülhetett az első kerethez. Erről Bódog akkor így nyilatkozott a csakfoci.hu-nak. 

– Bacsa Patrik az utóbbi időben bizonyított az NB III-ban, de ez nem jelenti azt, hogy mostantól bérelt helye lenne az élvonalbeli keretben, csak azzal az elszántsággal van esélye megragadni ott, amit az utóbbi időben produkált. 


Száműzött: Makrai Gábor 

Időpont: 2017 novembere 

Az edző: Bódog Tamás 

Az okok: Nem megfelelő hozzáállás és teljesítmény 

– Ezt nem mindenki ugyanígy éli meg, pedig mindenkinek szemtől szemben elmondtam, hogy az NB III nem büntetés, hanem lehetőségmagyarázta akkor az eset kapcsán Bódog Tamás a csakfoci.hu-nak. – Annak, aki oda kényszerül bármilyen okból, úgy kell felfognia, hogy kap egy lehetőséget arra, hogy megmutassa, ő nem oda való, hanem NB I-es játékos. Ehhez viszont ki kell emelkednie a harmadosztályból. Sajnos ez nincs mindig így, több NB III-as mérkőzést megnéztem az utóbbi időben, és sajnos azt láttam, hogy többen is rosszul játszottak a visszajátszók közül.

Ez két dolog miatt lehet: valaki lehet ugyan tehetséges, de rossz a hozzáállása, de az is előfordulhat, hogy valaki küzd, hajt rendesen, de nem képes többre még az NB III-ban sem, akkor viszont képességbeli problémák állhatnak fent. 


Száműzött: Nono 

Időpont: 2018 januárja 

Az edző: Bódog Tamás 

Az okok: fegyelmi gondok 

Nonót fegyelmi okok miatt tették ki a Diósgyőr keretéből, amit emlékezetes nyilatkozatháború követett Bódog Tamás és a játékos között. 

– Hiába zseniális labdarúgó, de primadonnára nincs szükségem, akinek nem a csapat az elsőnyilatkozta akkor a tréner. 

Erre többek között így reagált a futballista: “Nem fogom megengedni, hogy hazudjanak rólam, és ez egy hazugság.” 

Bódogtól pedig érkezett a válasz:

Álprofiságra vall, amikor egy labdarúgó népmesei hőst akar csinálni magából. 9 kilogramm plusszal futballozik, közben azt írja, hogy mindent megtesz a klubért.

(…) Nono fegyelmezetlenségeivel többet kellett foglalkoznom, mint az egész csapatéval együttvéve. A játékostárs lerúgása edzés közben, a másodosztály elleni harc során kiállítás a Haladás ellen, a büntetések figyelmen kívül hagyása és az arrogancia, mind-mind ilyen. Az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor az elmúlt heti csapatépítő program keretében lezajlott edzést szó nélkül befejezte, ráadásul csak azt követően jött oda hozzám, amikor erre felszólítottam 


Száműzöttek: Ugrai Roland és Busai Attila 

Időpont: 2018 augusztusa 

Az edző: Fernando 

Az okok: Nem megfelelő teljesítmény

– Fogalmazzunk úgy, hogy nem voltunk elégedettek a két játékos elmúlt hetekben mutatott teljesítményével, így a mai naptól a második csapat edzéseit kell látogatniuk így szólt Tajti József sportigazgató szűkszavú nyilatkozata, miután bejelentették: Ugrait és Busait a második csapathoz vezényelték.