2012-ben Európa bajnoki címet szerzett a spanyol U19-es válogatottal, 39 Primera Division-meccset játszott a Betis színeiben, számos Európa Liga-meccsen is szerepelt, egy éve pedig a Diósgyőrt erősíti Jose Antonio Delgado Villar, azaz Nono. A amigeleken.hu-nak adott interjút a légiós, ebből idézünk az alábbiakban.

 

Jó döntésnek tartod, hogy Magyarországon folytattad a pályafutásodat?

Igen, persze. Szükségem volt a változásra, új dolgokat szerettem volna felfedezni az életben, új városba költözni, és nem csak a futball miatt, a személyes élményeim miatt is. Az az igazság, hogy nagyon boldog vagyok, hogy itt vagyok.

 

Mennyire áll közel hozzád ez a letámadásos taktika, amit ebben az évben játszik a csapat?

Én jobban szeretem birtokolni a labdát, de azt csinálom, amit az edző mond, és ha ő azt látja, hogy a csapatnak ez a taktika a legjobb, akkor azt el kell fogadni és úgy kell dolgozni.

 

39-szer léptél pályára a Primera Divisionban, a Betis csapatában. Össze tudnád foglalni, hogy mi a különbség szerinted a spanyol és a magyar bajnokság között? Miben kell erősödnie a magyar focinak, hogy közelebb kerüljön az európai élvonalhoz?

Mivel a Primera Division az egyik legjobb Liga a világon, a legjobb focisták futballoznak a csapatokban. Nagy különbségek vannak például a stadionokat, a befektetett pénzt illetően is. De szerintem Magyarországon is fejlődik a foci, stadionok épülnek, nálunk is, és a csapatunk is egyre jobb. Abban nem vagyok biztos, hogy egy nap eléri-e a spanyol szintet, de véleményem szerint fejlődik.

Szerintem szükséges lenne, hogy több idegenlégiós szerepelhessen a csapatokban, nem úgy, mint a Videotonban vagy egyes csapatoknál, akik a nemzetközi kupákban szerepelnek, hogy náluk öt külföldi játszhat a csapatban, míg a többi csapatnál csak három. Szerintem jó, hogy Magyarország védi a játékosait, de ahhoz, hogy magasabb szintre emelkedhessen a színvonal, meg kellene próbálni több külföldit hozni, így versenyképesebbé tenni a ligát. Ehhez több csapatra is szükség lenne az NB I-ben, mint 12.

Elég forrófejű vagy a pályán, elég könnyen felkapod a vizet. Sokszor provokálnak is. Az előző bajnokságban 4 meccses büntetést is kaptál egy kiállítás miatt. Mit teszel annak érdekében, hogy ezek ne forduljanak elő újra?

Igyekszem figyelni arra, hogy ne állítsanak ki, de ez egy olyan dolog, ami a személyiségemből adódik. Én ugyanis szeretem megélni a dolgokat, nem szeretek veszíteni sem a pályán, sem az élet más dolgaiban. Szenvedélyes vagyok, időnként könnyen elveszítem a fejem, de javulok és ebben az évben nem volt ebből semmi problémám, és csak ez számít.

 

Kóstoltad már a pálinkát?

Igen, Gyuri bácsi (Veréb György) hozott egyszer egy közös ebédre pálinkát, kicsit erős volt, meg kell hagyni. (Édesapja nevetve: nem fázott tőle, az biztos)

 

Milyen céljaid, milyen álmaid vannak a futballal kapcsolatban? Melyik bajnokságban, melyik csapatban játszanál szívesen még pályafutásod további részében?

Sok álmom van, játszani a Ligában, egyszer meg is nyerni azt, vagy világbajnokságon játszani. Nem tudom, jó lenne a városom, Cádiz csapatában is játszani, mert szeretnék olyanokkal és olyanoknak játszani, akik ott születtek, azon a környéken, mint én. Ez nagyon jó lenne. Aztán telik az idő és meglátjuk, de egyszer szeretném ezt elérni.

TOVÁBB: A teljes interjú itt olvasható!