A 189 centiméter magas Tóth Barnabás elsősorban a védekező középpályás posztján vethető be – írja a dvtk.eu.

Az NB II egyik legkeresettebb középpályása volt a tavalyi teljesítménye után. Védekező középpályásként gólokat is szerzett, ráadásul rendre a nagy csapatok ellen: Puskás, Soroksár, Nyíregyháza. Információink szerint a DVTK már tavaly meg akarta szerezni, de az akkori szakmai stáb végül inkább NB I-és rutinnal rendelkező játékosban gondolkozott. Most Bódog Tamás stábja alapos elemzés után úgy döntött, lecsap a fiatal tehetségre, aki a szintén Vácról induló és NB II-es kitérő után Paksra kerülő Papp Kristófhoz hasonló utat járhat be. Papp a paksiak alapembere és posztján az NB I egyik legjobbja fiatal kora ellenére is. A nagy munkabírású és megalkuvást nem tűrő játékáról ismert Tóth Barnabás vélhetően jól illik majd Bódog tavasszal megismert stílusába.

Kreatív védekező középpályás

– Június elején értesültem róla, hogy szeretne leigazolni a DVTK, aminek természetesen nagyon örültem, mert ez egy fontos lépés a karrierem szempontjából és remek lehetőségnek tartom – mondta el Tóth Barnabás a dvtk.eu-nak. – A döntésemben fontos szerepet játszott, a kiváló szakmai stáb, az infrastruktúra, és a fantasztikus szurkolótábor. Jó helyre kerültem. Követtem a DVTK tavalyi szereplését, úgy gondolom, hogy a csapat annál sokkal többre hivatott és ezt be is fogjuk bizonyítani.

– Barnabás egy kreatív játékos, aki védekező középpályásként is forszírozza az előre játékot. Emellett fiatal kora ellenére előző csapatánál már meghatározó szerepet töltött be az NB II.-ben – nyilatkozta Bódog Tamás szakmai igazgató. – Egy ideje figyeltük a játékát, és azt láttuk, hogy meg tudja valósítani a DVTK játékfilozófiájából fakadó feladatokat. Amennyiben pályára lép, mindenképpen stabilitást fog nyújtani a középpályás sorunknak. Biztosan szüksége lesz egy kis időre, hogy alkalmazkodjon a DVTK felfogásához, az élvonalhoz, de azért igazoltuk, mert biztosak vagyunk benne, hogy hasznos tagja lesz a csapatnak.

A 23 éves Tóth Barnabás Vácott lett labdarúgó, majd másfél éven keresztül a Puskás Akadémián nevelkedett, legutóbb pedig ismét anyaklubja színeiben szerepelt az NB II.-ben. Emellett hamarosan utolsó vizsgáját is leteszi a Testnevelési Egyetem sportszervezői szakán.

Forgács Dávid, Óvári Zsolt – és a kölcsönjáték után leigazolt Makrai Gábor – után Tóth Barnabás már a negyedik fiatal igazolása a Diósgyőrnek nyáron.