Mirko Ivanovski a nemzetközi kupákban is szerzett rutint, a Makedonijával és a Videotonnal a BL selejtezőjében, az Astra Giurgiu színeiben az Európa Liga csoportkörében szerepelt. Az előző évben a Hajduk Split csapatával az Európa Liga selejtezőjében is játszott.

Tudom, hogy ilyenkor mindenki ezt szokta mondani, de tényleg nagyon boldog vagyok, hogy Diósgyőrbe tudtam szerződni. Csütörtökön érkeztem meg, így egyelőre nem tudtam találkozni a csapattársaimmal és a szakmai stábbal, de nagyon várom már a közös munkát. Annyit megígérhetek, hogy 110 százalékot fogok kiadni magamból minden tréingen és minden mérkőzésen, valamint szeretnék minél több gólt lőni, egyszóval azt akarom csinálni, ami a dolgom, és amiért leszerződtettek. Négy esztendővel ez előtt játszottam már Diósgyőrben a Videoton játékosaként, igaz az még nem ez a gyönyörű stadion volt, hanem a régi, bár a szurkolóknak köszönhetően annak is megvolt a hangulata. Tudom, hogy itt hétről hétre sok ezer drukker látogat ki a mérkőzésekre és egyedülálló az atmoszféra. Remélem, ahogy egyre jobbak leszünk, úgy fog mind több és több szurkoló kilátogatni – nyilatkozta Ivanovski a dvtk.eu-nak.

A 29 éves támadó 2015-ben játszott a Vidi (ma már MOL Fehérvár FC) bajnokcsapatában, 16 mérkőzésen 2 gól volt a mérlege az OTP Bank Ligában. Korábban Csehországban, Romániában, Lengyelországban, Törökországban, legutóbb pedig a horvát bajnokságban légióskodott a 27-szeres válogatott játékos.

Nagyüzem Diósgyőrben

Az NB I-ben jelenleg sereghajtó DVTK az elmúlt napokban alapos átalakuláson ment keresztül, egyrészt menesztette spanyol szakvezetőjét, Fernandót (Feczkó Tamás lett az utódja), valamint sportigazgatóját, Tajti Józsefet, illetve Lengyelországba távozott középpályása, Tajti Mátyás. Az érkezők oldalán a Ferencvárostól szerződtetett portugál Rui Pedro áll – és most már Ivanovski is.