A korábban az FC Portónál, Szófiában és Kolozsváron is futballozó Rui Pedro 2017 nyarán érkezett Magyarországra, ekkor igazolta le az FTC. Összesen csak 9 alkalommal lépett pályára az NB I-ben a budapesti zöld-fehéreknél, majd 2019 januárjában kölcsönvette a Szombathelyi Haladás, ahol előző csapatával ellentétben már alapemberként számítottak rá és a neki jutott 15 mérkőzésen nagy szerepe volt abban, hogy a szombathelyiek a vártnál gyengébb őszi szereplésük után tavasszal végig harcban voltak a bennmaradásért.

Nyáron ismét a Ferencvárossal kezdte meg a felkészülést, szeptembertől azonban már a nap közben edzőjét és sportigazgatóját is menesztő,  az OTP Bank Ligában az utolsó helyen álló DVTK játékosának vallhatja magát.

Örülök, hogy a DVTK játékosa lehetek – nyilatkozta Rui Pedro a dvtk.eu-nak. – Egy ideje Magyarországon játszom, ismerem a klubot, egy pillanatig nem hezitáltam, amikor hallottam az érdeklődésükről. Támadó középpályás vagyok, aki szereti a technikás focit, de a kemény munkától sem riad meg. A maximumot fogom nyújtani a csapat sikeréért, ha még gólokat is sikerül lőnöm, akkor boldog leszek, de elsődleges a csapat eredményessége. Mindenhol szükség van a rutinos játékosokra, és azt gondolom, a tapasztalatommal segíteni tudom a Diósgyőrben játszó sok tehetséges fiatalt.