A DVTK még augusztus 31-én, a nemzetközi átigazolási időszak vége előtt bejelentette, hogy szerződést bontott magyar válogatott csatárával, Ugrai Rolanddal. A támadó kapcsán utolsó diósgyőri heteiben megjelent, hogy előbb a második csapathoz száműzték, majd mezszámát is elvették tőle, végül a szakításig jutottak a felek.

Ugrai a távozását követően nyilvánosan üzent és leszögezte, hogy nem igazak a róla megjelent pletykák, melyek szerint “edzőt buktatott” volna, vagy épp profi játékoshoz méltatlan módon élte volna életét Miskolcon.

Üzent a DVTK-tól távozott Ugrai: Nem buktattam edzőt, minden nap profiként készültem!

A szabadon igazolható futballista a legfrissebb hírek szerint légiósnak állhat.

Görög sajtóhírek szerint az élvonalbeli, jelenleg az 5. helyen álló Atromitosz szerződtetné a 25 éves játékost, aki a helyi Gazzetta információi szerint már Athénban tartózkodik, hogy  csütörtökön átessen az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, majd aláírhatja szerződését is.

Ha valóban az Atromitosznál köt ki, a támadónak magyar csapattársa is lehet Megyeri Balázs személyében – a magyar válogatott hálóőr épp a nyáron igazolt Németországból a görögökhöz, ahol ő a kezdőkapus.

Ugrai karrierje során először játszhatna külföldön, hiszen eddig csupa NB I-es gárdánál, a Haladásnál, a Ferencvárosnál, illetve Diósgyőrben futballozott. A hazai élvonalban 138 találkozón 38 gól és 23 gólpassz fűződik a nevéhez, a magyar válogatottban pedig 5-ször léphetett eddig pályára a békéscsabai születésű játékos.

FRISSÍTÉS: Ugrai aláírt a görögökhöz

Bejelentették Ugrait az új csapatánál – először lett légiós