A hektikus minden bizonnyal találó kifejezés volt a Budafok és az Újpest első félidei összecsapására. Perosevic 6. percben eleresztett erőtlen lövése megadta a mérkőzés alaphangját – innentől a lila-fehérek többet birtokolták a labdát, helyenként irányítottak, de rendkívül könnyedén zavarba hozhatóak voltak, és ezzel megteremtették a lehetőségeket a budafokiaknak.

A 24. percben egy hosszú kirúgás után Kulcsár megcsúsztatta a labdát, amit a bizonytalankodó Pajovic kiejtette a kezéből pontosan Szabó elé, majd játékszer helyett a szélső lábát elrúgta becsúszva – villant a sárga lap, a megítélt szabadrúgás már veszélytelen volt. Hat perc múlva ismét Pajovic bizonytalankodott – középre mentett – Antonovhoz került a labda, hazaadása Kulcsárt találta el, a budafokiak játékosa meg az újpesti kapust találta telibe.

A játékrész zárásaként Kovács kapott egy kiváló indítást, középre adott, Baosic éppen a Zsóri elé mentett becsúszva, a Puskás-díjas támadó közelről a rövid sarok mellé lőtt.

Fordulás után az Újpest hibái nem maradtak büntetlenül. Az 53. percben Kulcsár szöglete után Mitrovic megszerezte a labdát, de eladta, ráadásként megrúgta a budafokiak játékosát. Káprály Mihály játékvezető habozás nélkül büntetőt ítélt, amit Kovács higgadtan a jobb alsóba lőtt. Nem sokáig szomorkodhattak a lilák, hiszen az 59. percben egyenlíteni tudtak. Simon jobb oldalról elvégzett szögletét Csongvai fejelhetette zavartalanul Póser kapujába.

A 72. percben kis híján összehozott egy újabb gólt a bizonytalankodó Újpest-védelem. Takács visszafejelt labdája a lendületből érkező Kulcsár elé került, aki estében kapura lőtt, a gólvonalon tartózkodó Koutrumpis a gólvonalról tisztázott. Válaszként a másik oldalon Kastrati életerős lövését Póser védte.

A hajrában a dél-budaiak győzelemre játszottak, a hosszabbításban kétszer is a kapufát találták el, de gólt már egyik csapat sem szerzett – a mérkőzés pedig az augusztusihoz hasonlóan 1-1-gyel végződött.

NB I, 13. forduló

Budafok-Újpest 1-1 (Kovács D. 54. – 11-esből, ill. Csongvai 59.)

A meccs minden fontos pillanata percről percre itt!

Budafok: Póser – Huszti (Margitics 52.), Nikolics, Romic, Medgyes – Micsinai, Oláh B. – Kovács D., Kulcsár, Szabó M. (Takács 66.) – Zsóri (Ihrig-Farkas 66.)

Újpest: Pajovic – Kastrati, Baosic, Koutrumpis, Antonov – Mitrovic (Szakály P. 77.), Csongvai, Onovo – Simon (Bacsa 77.), Perosevic (Gigic 92.), Beridze (Pauljevic 92.)