NB I, 5. forduló

Paksi FC–MTK Budapest 4-0

Bognár György (Paks): – Többet kaptam, mint amit négy nap elteltével vártam! A játékosok fogékonyak voltak az újra, labda felé védekeztünk, tulajdonképpen azt játszottuk, amit az MTK szokott, csak mi most jobban. Ismertem a csapat játékát, ami eddig egy saját térfélen megszerzett labdából történő indulásra alapozott. Én most azt kértem a srácoktól, hogy már az ellenfél oldalán támadjunk le, és próbáljuk ott megtartani a játékot. Egyelőre ennyi volt a differencia. Ugyan eddig csak kívülről láttam a csapatot, de tapasztalataim alapján nálam Hahn János kezdőjátékos, nem a kényszer szülte tehát, hogy vele kezdtünk. Még azonban nem voltunk olyan fizikai állapotban, hogy igazi játéktudással nyerjünk, ezért inkább olyan játékosokhoz nyúltam, akik a labdaszerzésben agresszívek, bejött. Örülök, és gratulálok a csapatnak. (www.paksifc.hu)

Michael Boris (MTK): – Először is gratulálok a Paksnak. Nem volt könnyű felkészülni tökéletesen az ellenfélből, hiszen edzőcsere után találkoztunk velük. Ezzel együtt számítottunk rá, hogy agresszív lesz az ellenfél, de nem nagyon találtuk ennek az ellenszerét. A félidő vége előtt jött a piros lap, a 11-es, vagyis a Paks vezető gólja. A szünetben próbáltunk változtatni, mindent annak érdekében megtenni, hogy visszajöjjünk a meccsbe, de ők lőtték az újabb gólokat, így övék lett a 3 pont – megérdemlik a gratulációt. Kikaptunk, a célunk nem változott: minimum 45 pontot mielőbb elérni, így a Budafok elleni meccs fontos lesz. Közvetlenül a mérkőzés után az öltözőben beszéltem a csapattal néhány percen át, ezt most fontosnak tartottam megejteni. A jövő héten természetesen sokkal alaposabban ki kell elemezni a dolgokat, hiszen nem lehetünk elégedettek az utolsó két meccsen mutatott teljesítménnyel és eredménnyel. Mielőbb vissza kell térni ahhoz a stílushoz és játékhoz, amivel eddig sikeresek voltunk. (www.mtkbudapest.hu)

ZTE FC–Diósgyőri VTK 3-1

Boér Gábor (ZTE): – Megérdemelt a sikerünk, próbáltunk az akaratunk, és az eddig is látott játékunkat ráerőltetni a DVTK-ra. Magasan védekeztünk, és igyekeztünk már az elején megfojtani az ellenfél akcióit. Készültünk a hosszú labdákra, ezt is sikerült levédekezni, nagyon minimális lehetősége volt a vendégeknek a gólszerzésre, mi viszont hamarabb is lezárhattuk volna a meccset. Azt viszont sajnálom, hogy ismét pontrúgást követően kaptunk gólt, erre sokat készültünk, mégis beleléptünk ugyanabba a folyóba. Csak a lefújáskor nyugodtam meg, mert ha a hajrában a DVTK pontrúgásból vagy egy ívelést követő lecsorgó labdából szépít, akkor meleg lehetett volna a vége, bár hozzáteszem, kontrolláltuk a mérkőzést, nagy nyomás nem volt rajtunk. (www.dvtk.eu)

Feczkó Tamás (DVTK): – Az első beadásból gólt kaptunk, ami meghatározta a mérkőzés képét. A kétgólos hátrányra jól reagáltunk, még az első félidőben ki lehetett volna egyenlíteni. A második félidőben kapkodtunk, siettettük a támadásokat, és nem volt nálunk a labda. Nem találtuk a megbeszélt passzsávokat, nagyon sok technikai hibát vétettünk az ellenfél térfelén, nem tudtuk a szélén megbontani a védelmüket. A második labdák háromnegyedét a hazaiak szerezték meg, emiatt nagyon sokat kellett visszafelé védekezni. Ekkor már az ellenfél térfelén játszottunk, igaz nem abban a zónában, ahol szerettünk volna, de bosszantó, hogy igazán nagy helyzetet nem tudtunk kialakítani. (www.dvtk.eu)