OTP Bank Liga, 12. forduló:

Mezőkövesd – Diósgyőr 2-1 (Cseri 20. – 11-esből, Sederov 85., ill. Drazic 90. – 11-esből)

A meccs minden fontos mozzanata percről percre itt! | Beszámoló és videó itt!

Mezőkövesd: Szappanos – Farkas, Katanec, Pillár, Vadnai (Vajda S., 55.) – Berecz, Cseri (Martic, 82.), Szeles, Besirovic, – Nagy D. (Serderov, 65.), Jurina (Vutov, 65.)

DVTK: Danilovic – Polgár, Karan, Hegedűs J. – Shestakov (Rui Pedro, 76.), Max, Iszlai (Ivanovski, 68.), Memolla – Hasani, Márkvárt, Drazic

Pintér Attila (Mezőkövesd):Mindenekelőtt mielőbbi felépülést kívánok Dejan Karannak! A mérkőzésen mindkét csapat előtt adódott lehetőség, mi tudtuk hatékonyabban gólra váltani a helyzeteket. 1-0-nál rárúghattuk volna a másodikat, ám kimaradt, ezáltal szorosabb és izgalmasabb lett a találkozó. A folytatásban nekik is voltak helyzeteik, nekünk is voltak, végül mi rúgtuk meg a másodikat. összességében megérdemelte a csapat a győzelmet. A folytatásban sok sikert kívánok a DVTK-nak!

Feczkó Tamás (DVTK):Háromszor álltunk szemben a kapussal, ebből kétszer az első 15 percben. Az ilyen helyzeteket értékesíteni kell, és akkor teljesen más mérkőzésről beszélünk. Így is végig domináltunk a mérkőzésen, végigtámadtuk a második félidőt, ekkor az ellenfél elvétve jött át a térfelünkre, mégis tudtak még egy gólt szerezni. Akkor lenne igazán nagy probléma, ha helyzetet sem tudnánk kialakítani, ehelyett minden találkozón több nagy ziccert is kialakítunk, azonban a döntő pillanatban rendre rossz döntéseket hozunk. Ennyi helyzetből mérkőzéseket kell tudni nyerni. (dvtk.eu)


Bp. Honvéd – Puskás Akadémia 0-1 (Vanecek 92.)

A meccs minden fontos mozzanata itt! | Beszámoló és videó itt!

Honvéd: Tujvel – Mezghrani, Lovric, Baráth, Tamás – Bocskay (Kamber, 87.), László (Kocsis D., 46.), Hidi, Gazdag – Eppel, Ugrai (Balogh N., 46.)

PAFC: Tóth B. – Spandler, Joao Nunes (Deutsch, 63.), Meissner, Nagy Zs. – van Nieff, Knezevic, Urblík – Slagveer (Weslen Junior, 77.), Mance (Vanecek, 84.), Kiss T.

Bódog Tamás (Bp. Honvéd):Kikapni mindig fájdalmas, ha pedig az utolsó utáni pillanatban kapod a gólt, az odavág. Három héttel ezelőtt is így kaptuk a gólt Felcsúton. Ettől függetlenül ez egy adok-kapok volt, mentünk mi is, csináltuk, volt persze helyzete a Puskásnak is, de a végén szerencsével találtak a kapuba. A kapu előtt ott voltunk azért sokszor, ott ha kicsit koncentráltabbak vagyunk…azért az tegyük hozzá, hogy voltak játékosok, akik nemrég jöttek vissza a Codiv-ból, azért ők nem gyorsan kerülnek vissza a 0-ról 100-ra. Tanulunk a hibákból és akkor erősebbek lehetünk a jövő héten. A tabellát már régóta nem nézzük szívesen…

– Hogy érzem-e a bizalmat?  – kérdezett vissza már a meccset követően sajtótájékoztatón a kispesti tréner. – Ha az utolsó helyen állsz, a nyakadon a kés, ilyenkor nem piros pontot kap az edző.

De ezzel most nem foglalkozok, a legfontosabb, hogy a játékosok hite, önbizalma visszajöjjön, hogy a jövő héten győztesen hagyhassuk el a pályát. 

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia): Szeretném megköszönni azt a küzdőszellemet a csapatomnak, amit eddig hiányoltam. Sokat javult a csapat szellemisége és belső rendje is, ami látható az eredményeken is. A meccs nem volt a legélvezetesebb, sok volt a küzdelem, a taktikázás, őszintén szólva az ellenféltől kicsit nyitottabb játékot vártam. Nagyon örülök annak, hogy nem kaptunk gólt, és hogy az utolsó 15 percben úgy tűnt, mi akarjuk jobban ezt a győzelmet. Úgy tűnik, lassan hagyomány lesz, hogy az utolsó pillanatban győzzük le a Honvédot. Nem egyszerű ellenfél ellen győztünk, így nagyra értékeljük ezt a három pontot. Köszönöm a csapatomnak a hozzáállását! Szerintem a Honvéd nem reális helyen áll ahhoz képest, milyen kvalitású játékosai vannak.