Honvéd – FTC 0-1

Szerhij Rebrov (FTC): “Nagyon fontos meccs volt, mert a második helyezett csapattal játszottunk, örülök a győzelemnekA legfontosabb a három pont megszerzése, bár a második félidőben nem volt látványos a támadójátékunk, annak nagyon örülök, hogy védekezésben szervezettek voltunk. Ekkor már más taktikát alkalmaztunk, de szükségünk volt rá, mert ellenfelünk friss csatárokat hozott be. Leandróra és Blazicra nagy teher hárult, ezért hoztuk be Otigbát, hogy tehermentesítse őket és frissítsük a védekezésünket. Elégedett vagyok vele, hogy jól teljesítettünk védekezésben, és kapott gól nélkül hoztuk le a találkozót. Különböző taktikai felállásokban is képesek vagyunk játszani, ezeket alkalmazzuk majd a szezon során.” (fradi.hu)

Supka Attila (Honvéd): “Nagy hiányérzetem lehet a mérkőzés után, nagyon sokat tettünk az eredményességért, egyetlen hibánkat kihasználta a Ferencváros, amivel meg tudta szerezni a vezetést. Utána rendben volt az előrejátékunk, megvoltak azok a lehetőségeink, amelyekből egyenlíthettünk volna. Sokat tettünk a Fradi megveréséért, ez nem sikerült, de a meccs nagy részében fölényben játszottunk és jó teljesítményt nyújtottunk.” (honvedfc.hu)

Puskás Akadémia – MOL Vidi FC 2-1

Benczés Miklós: “Nagyon nagy öröm számunkra, hogy megszereztük az első győzelmünket, az csak erősíti az érzést, hogy a tavalyi bajnokot győztük le. Gratulálok a srácoknak, ez egy emlékezetes találkozó marad. Nem csak azért, mert 102 perc után szereztük meg a győzelmet, hanem azért is, mert sokszor állítottuk nehéz feladat elé a Vidit. Sok olyan helyzetünk volt, amivel eldönthettük volna a találkozót, de hozzátartozik az igazsághoz, hogy az utolsó 10 percben nagy nyomás alá kerültünk. Sok olyan találkozó volt, ahol a fordulópontokból nem jöttünk ki jól, de ez most más volt. Kellettek ehhez olyan labdarúgók, mint Varga Józsi és Mioc. Nekünk jól jött a válogatott szünet, be tudtunk illeszteni új embereket, kipróbáltunk új játékrendszert is.

Két férfias csapat feszítette egymásnak a vállait, én nem neheztelek senkire a lefújás után történtek miatt. A stábtagok igyekeztek nyugtatni mindkét felet.”

(molvidi.hu)

Marko Nikolic (MOL Vidi FC): “Gratulálok a hazaiaknak a győzelemhez. Különösebb érdekességet nem tudok most mondani.

Természetesen csalódott vagyok a vereség miatt, nem engedhetnénk meg magunknak ilyen pontvesztéseket. Kontrolláltuk a mérkőzést, vezettünk is, a kapushibáig, amely végül az egyenlítéshez vezetett. A második játékrészt is jól kezdtük, helyzetek, kapufa, de jött Kovácsik sérülése, amely után több cserelehetőségünk már nem is maradt. Feszült jelenetek voltak a pályán és a pályán kívül is, amikor ezekre kerül a sor, azt nem kezeljük jól.

A labdarúgásra kell koncentrálni, az hozza majd a minőséget. De még egyszer gratulálok a Puskás Akadémiának a győzelemhez és köszönet azoknak a Vidi-szurkolóknak, akik a helyszínen szurkoltak.” (molvidi.hu)

Mezőkövesd – DVTK 4-2

Kuttor Attila (Mezőkövesd): “Elég hektikus mérkőzést láttunk, ahol mindkét csapatnak voltak olyan periódusai, amikor minden sikerült. Az elején nekünk, a második félidőben a DVTK-nak. A korábbi mérkőzéseken is megvoltak a lehetőségeink, de most olyan 15 percet fogtunk ki, amikor minden bejött. Nagyon nehéz volt a pálya, nagy fizikai igénybevételt jelentett a játékosoknak, ilyen körülmények között nem lehet 90 percen keresztül egyenletes színvonalon játszani. Hála Istennek sikerült bevinni a kegyelemdöfést, és azt hiszem, megérdemelten nyertünk.” (dvtk.eu)

Fernando Fernandez (DVTK): “Két különböző félidőt játszottunk ma, az elsőn felnőttek játszottak gyerekek ellen – mi voltunk a gyerekek -, a másodikban pedig egyenlő erők küzdöttek, ahogy az az első osztályban normális. Az elején hiányzott a koncentráció, úgy kellene játszani a pályán, mint egy profitól elvárható.

Szó szerint nem idézhetem, hogy mit mondtam a szünetben, de meglett az eredménye, mert a második félidőben más arcát mutatta a csapat, több tüzet láttam. Ha bármelyik csapat ellen partiban szeretnénk lenni, akkor nem lehet úgy játszani, ahogy az első félidőben tettük.

Amikor sikerült felzárkózni, 3-2-nél akár vissza is jöhettünk volna a mérkőzésbe, azonban a hazaiak negyedik gólja előtt ismét visszaesett a koncentráció szintje, sorozatban több labdát veszítettünk. Ha pozitívat szeretnék mondani, akkor a szurkolókat kell említenem, mert ezen az esős szombaton megtöltötték a vendégszektort, 6-700-an jöttek el, hogy győzni lássák a csapatot. Igazán szenvedélyesen szurkoltak, sajnos ezen a délutánon nem voltunk egy szinten velük.” (dvtk.eu)

Paksi FC – MTK Budapest 3-0

Csertői Aurél (Paks): “Nem volt ez sima győzelem, mivel voltak fordulópontok, változatos és jó meccs volt. Rúgtunk szép gólokat, maradt ki 11-es is, de a játék összképe alapján megérdemelten nyertünk. Korábban is berúghattuk volna a második gólt, de amikor megszereztük, azzal nagyon közel kerültünk a győzelemhez, amit megérdemeltünk. Hahn Jánosnak izomsérülése van, reméljük, nem olyan súlyos.” (paksifc.hu)

Feczkó Tamás (MTK Budapest): “Nagyon jól kezdtük a meccset, Nagy Gergelynek volt két óriási védése, így nem tudtunk előnybe kerülni. Végig kontrolláltuk az első félidőt. Igaz, a Paksnak volt pár veszélyes kontrája, de úgy érzem, jó ritmusban, jól játszottunk. Egy rosszul és egy jól eltalált lövéssel végül mi kerültünk hátrányba. A meccs fordulópontja a kihagyott 11-es volt, érzésem szerint, ha az bement volna, minimum pontot szerezhettünk volna, és még a győzelem is meg lehetett volna, hiszen akkor remek passzban voltunk. Jegyezzük meg, hogy a Paks remekül, szervezetten futballozott, nagy helyzeteik is voltak, így megnyerte a meccset a hazai csapat. Nem szabad magunkat áltatni azzal, hogy mi voltunk mezőnyfölényben, de mások ennyi lehetőségből meccset tudnak nyerni.” (mtkbudapest.hu)

Kisvárda – Haladás 4-1

Dajka László (Kisvárda): “A futball szegmenseiben mindig tudunk egy kicsit előre lépni, ez most is sikerült. Annak ellenére, hogy nem láttam olyan dinamikusnak a társaságot, mint az előző meccseken, okosan futballoztunk és kialakítottunk helyzeteket, amiket elég jó százalékban értékesítettünk.”

Michal Hipp (Haladás): “Nagyon csalódott vagyok a mai eredmény és az általunk nyújtott teljesítmény miatt. A hazaiak megérdemelten nyertek, amihez gratulálok nekik. Nagyon megkönnyítettük a dolgukat, egyéni hibákat követtünk el. Két hetünk volt felkészülni a mérkőzésre, tudtuk, mivel állunk szemben, a hazaiak eddig összesen három gólt lőttek, most egy meccsen négyet, ez elgondolkodásra ad okot.”

TABELLA: ÍGY ÁLL AZ NB I