A kedden közzétett listán a hazai első helyről 2001 és 2020 között csupán két alkalommal lecsúszó együttest három olyan csapat követi az országukban legsikeresebb klubok rangsorában, amely egyformán 17 alkalommal diadalmaskodott: a gibraltári Lincoln Red Imps, a hondurasi Olimpia Tegucigalpa és a nicaraguai Real Estelí.

A nemzetközi szövetség (FIFA) erősorrendjében a legjobb harminc ligát tekintve az „örökös” görög bajnok, az Olympiakosz áll a legelőkelőbben helyen: az athéni együttes 16 bajnoki titulusával az ötödik.

A top bajnokságok közül a német pontvadászat legjobbja, a 2001 óta 14 ízben első Bayern München holtversenyben a kilencedik. A legeredményesebb európai elitalakulatok közül a Juventus és a Porto 11-11 győzelmével a 36., az elmúlt két évtizedben 10-szeres bajnok Barcelona pedig a 47. helyen osztozik az IFFHS-rangsorban.

Összességében jelenleg 61 futballklub vallhat a magáénak olyan csapatot, amely legalább tízszer lett hazájában bajnok a 21. században – írja az MTI.

A 2001 és 2020 között a legtöbb bajnoki címet nyert együttesek élcsoportja:

1. FC Sheriff Tiraspol (Moldova) 18

2-4. Lincoln Red Imps (Gibraltár), Olimpia Tegucigalpa (Honduras), Real Estelí (Nicaragua) 17-17

5. Olympiakosz (Görögország) 16

6. Dinamo Zagreb (Horvátország), Municipal (Guatemala), Celtic (Skócia) 15-15

Itthon a Loki eddig a 21. század legjobbja

Az NB I, azaz jelenlegi nevén az OTP Bank Liga kevéssé tartozik azon bajnokságok közé, ahol hosszú évek, vagy évtizedek óta egy-egy csapat kibérelte volna magának a tabella első helyét. 2001 óta összesen hét csapat nyerte meg az élvonalbeli küzdelmeket. Igaz, az elmúlt éveket az FTC dominálta már.

Itthon egyelőre a – jelenleg másodosztályú – DVSC a 21. század legjobbja, a hajdúsági együttes története mind a hét bajnoki címét 2001 után nyerte meg az NB I-ben.

A jelenlegi élvonalbeli címvédő és listavezető Ferencvárosnak egyelőre 5 aranyérme van az elmúlt húsz évet tekintve, de jó úton jár zsinórban harmadik elsősége felé. A Vidi három, az MTK két első helyet szerzett meg eddig a században, az ETO, a Honvéd és a ZTE pedig egyszer-egyszer végzett az élen.

Magyar bajnoki címek 2001 óta:

1. DVSC: 7

2. FTC: 5

3. Fehérvár: 3

4. MTK: 2

5. Győri ETO, Bp. Honvéd, ZTE: 1-1

A Fradi kétharmaddal nyeri az NB I-et – 3 hónap alatt zuhant a mélybe a Diósgyőr, a Puskás azóta szárnyal