Videoton – Haladás 3-0 (Nikolov 19., Nego 61., Pátkai 86.)

A Videoton kezdte jobban a találkozót, több helyzetet is kialakítottak, ám egyik sem volt igazán veszélyes Király Gábor kapujára. A Haladás is próbálkozott, ám még kevesebb sikerrel. A 20. percben meg is szerezte a vezetést a fehérvári együttes: Stopira beadását követően Nikolov lőtt közelről a kapuba. Ezután is a hazaiak voltak aktívabbak, ám kaput nem igen találtak. A 40. percben még akadt egy nagy helyzete a Videotonnak, Scepovic adta középre a labdát, ám Pátkai pár centivel lemaradt róla. Az első játékrészben viszonylag sok szabálytalanság volt, ám NB I-es szinten egész jó mérkőzést láthattunk.

A második játékrészben folytatódott a durvább játék, ekkora már öt sárgát osztott ki Kassai játékvezető. Az 53. percben egy Vidi szögletet követően Vinícius fejese a kapufát találta el. A Haladás ekkor is magára talált, Halmosi esett el a 16-oson belül, ám a játékvezető nem ítélt 11-est. A 60. minutumban Nego szerezte meg a Fehérvár második gólját, egy kiugratást követően lőtt a hálóba Király Gábor mellett. A Haladás viszonylag gyorsan egymás után kihasználta mindhárom cserelehetőségét, hiszen javítani szerettek volna az eredményen. A 65. percben Hadzic lövését nagy bravúrral védte Király. Három perccel később Scepovic került helyzetbe, ám közeli lövése elakadt Király lábában. A 70. percben Kovács Lóránt megkapta második sárga lapját, így megfogyatkozott a Haladás. A 73. minutumban Scepovic is gólt lőtt, ám Kassai érvénytelenítette a találatot. A 79. percben hatalmas helyzetbe került a Szombathely, ám Kiss Tamás lövését védte Kovácsik. A 82. percben Nikolov is lőtt egy lesgólt hazai oldalon. A 86. minutumban megadta a Videoton a kegyelemdöfést, Nego kapásból passzolt középre, amelyre Pátkai érkezett és a hálóba passzolt. A mérkőzés végére a Fehérvár is kihasználta az összes cserelehetőségét, ezután már nem történt említésre méltó mozzanat, így a Videoton megérdemelten 3-0-ra legyőzte a Haladást.

DVSC-Diósgyőr 2-1 (Tabakovic 13., 41., ill. Bacsa 73.)

Tragikusan kezdődött a legutóbbi öt bajnokiját elvesztő Diósgyőr Debrecen elleni mérkőzése: Tamás a legelső támadásnál, a 16. másodpercben (!) ellökte a gólhelyzetben kilépő Sóst, így a miskolci labdarúgót azonnal kiállította Farkas Ádám.

Tragikus diósgyőri kezdés: a 16. másodpercben állították ki a védőt – videó

A Loki hamar kihasználta az emberelőnyt: baloldali szöglet után Tabakovic fejelt a jobb sarokba. A Diósgyőr támadott az egyenlítésért, elsősorban Ugrai volt aktív, aki kapufáig is jutott, de vagy nem volt szerencséje, vagy Nagy S. védett nagyot. A debreceni kapus egy Ioannidis-pörgetésnél is bravúrral hárított. A Debrecen pedig a félidő hajrájában újabb gólt szerzett: Kusnyír kiugratása után Tabakovic lőtt kíméletlen a kapuba (2-0).
A második félidő igen hasonlóan kezdődött, mint az első: Sós lépett ki, ezúttal lőtt is, de Rados védett. Ebben a játékrészben a játékban is jobban kijött a hazai emberelőny, nem tudott annyit veszélyeztetni a DVTK. A Loki a végig aktívan játszó Sós révén kapufáig is jutott.
A félidő közepén azonban szépített a DVTK: az egy perce a pályán lévő, és a meccs előtt a szurkolókkal „levelezett”  Bacsa ugrott ki Nagy T. labdaszerzésével, és kiszorított szögből a kapuba lőtt (2-1).
A hajrában azonban nem sikerült egyenlítőgólt szereznie a vendégeknek, akik zsinórban hatodik alkalommal is kikaptak, és egyre nehezebb helyzetben vannak.

Paks – Honvéd 1-2 (Szakály D. 49., ill. Lanzafame 2. – 11-esből, 63.)

Rosszul kezdődött a Paks-Honvéd meccs a hazaiak számára: rögtön a meccs elején a hazai védelem bizonytalankodása után labdát szerzett a kispesti csapat, majd Eppel esett el a 16-oson belül – ezt büntető követte, amit Lanzafame biztosan értékesített (0-1).

A folytatásban fölénybe került az egyenlítésért küzdő Paks, de ez helyzetekben nem igazán mutatkozott meg, így kispesti előnnyel fordultak a csapatok.

A folytatás viszont teljesen másképp alakult: a csereként beállt Szakály Dénes gyorsan egyenlített, szépen értékesítette Haraszti tökéletes beadását (1-1). Teljesen nyílt lett a meccs, lehetőségek adódtak mindkét kapu előtt, de a kapusok vagy a védők rendre mentettek, amikor kellett. Egészen a 63. percig, amikoris Lanzafame értékesített közelről egy balról beérkezett labdát (1-2).

Bő tíz perccel később jöhetett volna az egyenlítés, ám Szabó J. 16 méterről kevéssel a léc fölé helyezett. Válaszként Lanzafame lőtt, de ballábas kísérlete elment a kapu előtt. A meccslabda Kecskés előtt adódott a hajrában, ám 5 méterről mellé fejelt nagy helyzetben, míg Simon András fejesénél Gróf mentett. Hiába támadott a hazai csapat, a helyzeteiket jobban értékesítő kispestiek szerezték meg a 3 pontot.

Újpest-Puskás Akadémia 0-1 (Márkvárt 64.)

A mérkőzés első valamirevaló helyzetére a 27. percig kellett várni, Márkvárt kapott egy indítást, de az újpestiek fiatal kapusa, Gundel-Takács Bence résen volt. Fél óra elteltével továbbra sem talált fogást egymáson a két csapat. Az első játékrész hajrájában azonban a felcsútiak szabadrúgásból veszélyeztettek, de Knezevic lövését ismét a lila-fehérek kapusa hárította magabiztosan.

A második félidőben mindkét együttes cserékkel frissített, előbb Novothny állt be Tischler helyére, míg a vendégeknél Baloghot váltotta Diallo. Időközben Henty is beállt, a bizalmat meghálálva a 64. percben tökéletesen passzolt Márkvárthoz, aki vezetéshez juttatta a felcsútiakat. A hajrában a lila-fehérek próbálkoztak becsülettel az egyenlítéssel, de hol Hegedűs volt résen, hol a védők állták a sarat. Az eredmény nem változott, a Puskás Akadémia idegenben 1-0-ra legyőzte az Újpestet.

Mezőkövesd – Balmazújváros 1-0 (Koszta 1.)

Az OTP Bank Liga 30. fordulójában kiesési rangadót rendeztek, ahol a Mezőkövesd a Balmazújváros együttesét fogadta. Mind a két csapatnak égető szüksége volt a három pontra. A Mezőkövesd villámrajtot vett, ugyanis rögtön az első percben Cseri hajszálpontos beadását Koszta fejelte a kapuba (1-0). A 17. percben Bognár erőteljes lövését Horváthnak kellett a kapu fölé tolnia. A 35. percben Maisuradze megpattanó lövésénél Dombó volt résen, így védeni tudta a próbálkozást. Két percre rá Cseri kiugratása után Bognár került ziccerbe, de lövését Horváth bravúrral hárította. A kipattanót Cseri gyűjtötte be, de az ismétlést is védte a Balmazújváros kapusa. Hatalmas helyzetek maradtak ki. A csapatok 1-0-s hazai előny tudatában vonulhattak az öltözőbe.

A második félidőt a Balmazújváros kezdte aktívabban. Az 52. percben Vajda oldalszabadrúgása után Andric fejelte a labdát a kapufára, majd a kipattanó Tamás elé került, aki öt méterről a kapu fölé lőtt. Óriási helyzet maradt ki. A 64. percben Koszta szabadrúgása csak centiméterekkel kerülte el Horváth kapuját. A második játékrészben inkább a középpályán folyt a küzdelem, ezért egészen a 82. percig kellett várni a következő helyzetre. Bognár adott jó labdát Nováknak, aki az oldalhálót találta el. Több helyzet már nem alakult ki, a nagyon fontos három pontot a Mezőkövesd szerezte meg.

FRISS TABELLA: ÍGY ÁLL AZ NB I – KATTINTS!