Balmazújváros-DVSC 4-0

Horváth Ferenc (Balmazújváros):

Verebesen nőttem fel, aki egyszer azt mondta, hogy egyszer valaki nagyon beleszalad a késbe. Ez most megtörtént, a helyzeteinket berugdostuk.

Más volt így focizni, hogy a helyzeteinkből gólok lettek. A bennmaradást illetően bármi megtörténhet. Megyünk előre, hogy az NB I-ben maradjunk.

Herczeg András (DVSC): – Az első percekben nem volt probléma a játékunkkal, kapufát is rúgtunk. Utána pontatlanok voltunk, az Újváros gyorsaságban, akaratban felülmúlt bennünket. A második félidőben hamar kaptuk a második gólt, ezután kockáztattunk, átálltunk három védőre. Gratulálok az Újvárosnak. Motiváltabbak voltak ma, mint mi. (boon.hu)

NB I: Kiesőjelölt lőtt négyet a dobogósnak, a Vidi nem hibázott – eredmények, tabella

Vasas-Videoton 0-3

Michael Oenning (Vasas): – Nem úgy sikerült a mérkőzés, ahogy azt előzetesen elterveztük. Gratulálok a Videotonnak, úgy álltak a meccshez, ahogy egy listavezetőnek kell. Igazából a korai vezető gól is segítette őket. Olyan nagy szemrehányást nem tehetek a csapatom felé, hiszen az utolsó energiatartalékainkkal sikerült stabilan játszani, hogy nyílt volt egy darabig a mérkőzés. Sajnos nem túl szerencsés, hogy minden ellenfelünk nyert, de továbbra is nyílt a bajnokság az utolsó pillanatig harcolunk. Próbáljuk feldolgozni a mai meccset és a következő héten azon leszünk, hogy megszerezzük a három pontot.

Marko Nikolic (Videoton): – Nagyon fontos, megérdemelt győzelmet arattunk. A Vasas nem egy könnyű ellenfél, hiszen az elmúlt években meggyűlt a bajunk velük. Okosan, élesen játszottunk, taktikailag nagyon fegyelmezettek voltunk, és ezért gratulálok a játékosoknak, hogy meg tudták valósítani azt, amit kértem tőlük. Külön köszönet a szurkolóknak, akik ennyien eljöttek a mérkőzésre, és végigszurkoltak a Vasas ideiglenes otthonában.

Kérem a szurkolókat a Honvéd-meccs előtt, hogy ne készüljenek karneválra, csak hasonló támogatást szeretnék kérni tőlük, és ha ez sikerül, akkor elérhetjük közösen a céljainkat. Sok sikert kívánok a hátralévő két fordulóra a Vasasnak.

Diósgyőr-Paks 1-0

Fernando Fernández (Diósgyőr): – Érzelemdús mérkőzést játszottunk, mert az első félidő végén történtek miatt nehéz helyzetbe kerültünk. Köszönetet kell mondanom a játékosoknak, mert végig csodálatos teljesítményt nyújtottak, komoly harc volt. A héten nem gyakoroltuk a létszámhátrányos játékot, jobban szeretem, ha mindkét csapat megvan. A fociban benne van a piros lap, és  nem szoktam a játékvezetőkről beszélni, mert rendkívül összetett és nehéz dolguk van. Nem tudom, miért állították ki Liptákot, nekem kívülről úgy tűnt, csak Radoš ért hozzá az ellenfél játékosához. De nincs időnk arra, hogy olyan dolgokról beszéljünk, amit nem tudunk megváltoztatni. Nagy munkát végeztek a játékosok a hét során, rengeteget tettek a sikerért, megérdemelték a győzelmet, a múlt héten is legalább egy pontot megérdemelt volna a csapat. Az első lépést megtettük, de hasonló mérkőzések várnak még ránk. Kiváló a csapatszellem, és kiemelem, hogy három saját nevelésű játékos is pályára lépett (köztük egy még játékostársam volt), ami fényes jövőt jósol.

Varga megoldotta a feladatát, karakteres teljesítményt nyújtott, miként a múlt héten is, pedig Szabóval találta szembe magát, aki posztján a legjobbak közé tartozik Magyarországon. Három hete dolgozom Bárdossal, vele nemcsak a jelent, hanem a jövőt is meg lehet oldani Diósgyőrben.

Rajtuk kívül Ugrai is kiváló munkát végzett, nagyszerűen zárt vissza a második félidőben, és lezárta az ellenfél passzsávjait. Nem szeretnék csak róluk beszélni, mert az egész csapatot ki kell emelni, a csapatszellem lehet a legerősebb fegyverünk a bennmaradásért folytatott harcban. Amíg egyenlő létszámban játszottunk, addig igyekeztünk tartani a labdát, mert a Paks egy kombinatív csapat, amelyik erős a széleken, szereti futtatni a labdát. A kiállítás után persze sok mindenen változtatni kellett. Azért nagy dolog ez a siker, mert a Paks meghatározó csapat Magyarországon. Az utolsó negyedórában a közönség segített lélegezni. Fontos, hogy a Videoton ellen is hasonló támogatást kapjunk, mert létkérdés számunkra, hogy az élvonalban maradjunk. (dvtk.eu)

Csertői Aurél (Paks): – Ahogy az összes meccset, úgy ezt is gólra játszották. Sok lehetőségünk volt, a játékunk nagyjából rendben volt, ha a helyzeteink 20%-át belőttük volna, akkor nyerünk. Természetesen kidolgozhattunk volna még több helyzetet, de ennyiből is nyerni kellett volna. Sajnos nem tudtunk élni az előnyünkkel, ez egy ilyen meccs volt. Ha meg akarjuk szerezni a harmadik helyet, akkor jobb teljesítményre lesz szükség. (paksifc.hu)

Puskás Akadémia-Mezőkövesd 1-2

Pintér Attila (Puskás Akadémia):

Elmondtam a játékosoknak is az öltözőben, hogy remélem, időben jött ez a pofon. Amit kitűztünk, hogy az NB I-ben maradjon a csapat, azt teljesítettük, ennek szellemében futballozott az együttes. Mintha a grundon lettünk volna, és mindenki meg akarta volna mutatni, hogy mekkora futballista.

De hiába próbáltunk nyomást gyakorolni a Mezőkövesdre, akkor sem voltunk kapura veszélyesek, ha a labdát a térfelén is tartottuk. Olyan hibákat vétettünk, amelyeket profi labdarúgók nem tehetnek meg. Bízom benne, a kupadöntő előtt jókor jött ez a kis pofon, és ráéreznek a játékosok, hogy igazi profinak kell lenni, hogy eredményesek legyenek. (pfla.hu)

Tóth László (Mezőkövesd): – Nagyon fontos győzelmet arattunk a jó erőkből álló Puskás Akadémia otthonában. Sorozatban harmadik győzelmünket szereztük ma meg, ezzel nagy lépést tettünk céljaink eléréséért. Sokan leírtak minket a bajnokság során, de a szisztematikus munka meghozta az eredményét. A csapat rengeteget fejlődött az elmúlt fél évben, kialakult egy olyan mag, amelyre lehet a jövőben építeni. Még egy lépés hiányzik, hogy alattunk húzzák meg a vonalat, reméljük a jövő héten ezt megünnepelhetjük majd szurkolóinkkal. (mezokovesdzsory.hu)

Haladás-Újpest 1-1

Michal Hipp (Haladás):Nem volt könnyű dolgunk, ugyanis az Újpest kombinatív játékot játszott. Korán vezetést szereztünk, de ez mintha nekünk ártott volna. Sokat vesztettünk Mészáros Karol kényszerű kiválásával is. Többször is át kellett szerveznünk a játékunkat, Király Gábor viszont stabil pont volt, nagy mértékben köszönhetjük neki az egy pontot. A végjátékban megvoltak a ziccereink, viszont Williams és Rácz is rossz döntést hozott. Kissé nyugodtabbnak kellett volna lennünk a hajrában.

Nebojsa Vignjevic (Újpest): – Vegyesek az érzéseim, egyaránt voltak jó és rossz periódusaink. Az utolsó negyedórát nem kontrolláltuk, itt 50-50 % esélye volt mindkét csapatnak a győzelemre. A nézőknek érdekes lehetett, de én nem szeretem az ilyen futballt. Az zavar, hogy sokszor az egyszerű megoldások helyett sokkal bonyolultabbakat választottunk, és ezért maradt el a gól és kontrázhatott az ellenfél. A hajrával nem vagyok elégedett, de összességében gratulálok mindkét csapatnak.