A magyar bajnokság legértékesebb játékosát továbbra is a bajnok Ferencváros adja, ám az eddig az élen álló Tokmac Nguent megelőzte a remek szezont produkáló Myrto Uzuni – az albán támadó 12 góllal és 6 assziszttal segítette a zöld-fehéreket -, akinek a becsült piaci értéke 2.2 millió euróról 3 millió euróra nőtt. Őt követi csapattársa, Tokmac Nguen változatlanul 2.8 millió eurós becsült értékkel, míg a dobogóra még Dibusz Dénes fért oda 2.5 millió euróra taksált piaci értékkel.

A TOP 10-ben összesen nyolc ferencvárosi és két fehérvári játékos található meg.

A legértékesebb NB I-es játékosok a TM szerint. Fotó. transfermarkt.de

A legfrissebb kimutatás szerint a június 11-én kezdődő kontinenstornára készülő magyar válogatott játékosok közül az RB Leipzig hátvédje, Willi Orbán a legértékesebb 16 milliós becsült piaci értékkel. A válogatottban és klubjában egyaránt csapattársa, Gulácsi Péter holtversenyben a második helyen áll a Freiburgot erősítő Sallaival, őket 13 millióra taksálják.

Sallai Roland 4 millió euróval növelve piaci ázsióját tavasz óta, ehhez nagyban hozzájárult az, hogy a mögöttünk hagyott Bundesliga-idényben 28 mérkőzésen 8 gólt szerzett és 6 gólpasszt jegyzett a klubjában, és a második helyen végzett a házi góllövőlistán.

A januári csapatváltása óta remek tavaszt záró, a bronzérmes Fenerbahcéban alapemberé váló és folyamatosan jó teljesítménnyel előrukkoló Szalai Attila becsült piaci értéke is jelentősen megnőtt: márciusban 3,7 millióra becsülte a mértékadó Transfermarkt, mostanra ez a szám közel kétszeresére, 7 millió euróra nőtt. Nem véletlen, hogy az elmúlt időszakban számos topklub érdeklődéséről lehetett hallani a sajtóban vele kapcsolatban.

A TOP 10-ben Dibusz Dénes (2,5 millió e.) és Loic Nego (2,2 millió e.) kivételével csak külföldön futballozó magyarok szerepelnek nem meglepő módon.

Az Eb-re készülő magyar válogatott játékosok becsült piaci értéke (Transfermarkt)

1. Willi Orbán 16 millió e.
2. Gulácsi Péter 13 millió e.
3. Sallai Roland 13 millió e.
4. Szalai Attila 7 millió e.
5. Dibusz Dénes 2.5 millió e.
6. Varga Kevin 2.5 millió e.
7. Loic Nego 2.2 millió e.
8. Nagy Ádám 2 millió e.
9. Kleinheisler László 2 millió e.
10. Gazdag Dániel 1.5 millió e.

Bejött a váltás: Brutálisan megnőtt Szalai értéke – szinte az egész török bajnokság a hátát nézi