Mint arról még decemberben beszámoltunk, Kassai Viktor, az elmúlt két évtized legsikeresebb magyar játékvezetője visszavonult, azt azonban elárulta, hogy nem szeretne eltávolodni a labdarúgástól, a sportvezetésben képezte magát az elmúlt időszakban, és bízik benne, hogy sikeres lehet ezen a területen is.

Január 9-én aztán hivatalosan is bejelentették, hogy Kassai lett  az orosz játékvezetői bizottság új vezetője, Alekszandr Jegorov utódjaként, míg az ugyancsak visszavonuló Ring György – aki Kassai munkáját éveken át segítette asszisztensként a pálya széléről – az ellenőri testületben kapott helyet.

A FOCIBIRO.HU szakmai portál híre szerint mostanra megtalálta a nemzetközi porondon hosszú éveket lehúzó páros helyettesét, utódját is az MLSZ játékvezetői tesülete. Azt írják, hogy Vecsésen, az NB I-es és NB II-es bírók edzőtáborában bejelentették, hogy Kassai Viktor helyett Bogár Gergő, míg Ring György helyett Garai Péter kerülhet a nemzetközi keretbe.

Puhl Sándorék elmondása szerint “minőségi változás várható”, de arra nem tértek ki, hogy a két jelölt mikor kerül majd hivatalosan is a nemzetközi keretbe – írja a portál.

A mindössze 28 éves Bogár Gergő 2018 óta élvonalbeli bíró, 18 NB I-es (és 52 másodosztályú) mérkőzés áll összesen mögötte vezető sípmesterként, az ősszel 9 találkozón fújta a sípot az OTP Bank Ligában. Garai Péternek asszisztensként 14, tartalékjátékvezetőként pedig 19 élvonalbeli találkozó áll a háza mögött.