Mint ismeretes, március 26-án Bulgária lesz a magyar válogatott ellenfele az Európa-bajnoki pótselejtezőn (illetve a Nemzetek Ligája rájátszásában). Balkáni elenfelünknél – a mieinkkel ellentétben – hivatalos főpróbát is tartanak, a mérkőzés előtt egy hónapppal Fehéroroszországgal találkoznak majd hazai pályán, sőt, az érintett – javarészt hazai – klubok engedélyezték játékosaiknak, hogy két nappal a jövő szerdai találkozó előtt már összetartáson vegyenek részt.

Ez utóbbi miatt a bolgár szövetség hivatalos honlapján külön köszönetet is mondott és kihirdette Georgi Dermendzsiev kapitány friss keretét. Ebben nincs benne Bulgária egyik legjobb és egyben legértékesebb játékosa, Kiril Despodov, az osztrák Sturm Graz 23 éves jobbszélsője, aki bokasérülése és műtétje miatt a mieink ellen sem játszhat majd.

Meghívót kapott viszont két magyar érdekeltségű futballista is: Georgi Milanov, a MOL Fehervár FC középpályása is ott van a keretben, mint ahogy visszatér a válogatottba a tavaly még a Haladás kötelékébe tartozó Galin Ivanov (Szlavia Szófia) is.

A következő egy hónapban nyilván változhat még a bolgár keret (például a most hiányzó Ludogorec-játékosokkal), de jó eséllyel az alábbi névsor többségével a magyar válogatott elleni selejtezőn (amelyen a magyar szektorban már biztosan telt ház lesz) is találkozhatunk majd.

A bolgár keret Fehéroroszország ellen

Kapusok: Georgi Georgiev (Szlavia Szófia), Martin Lukov (Lokomotiv Plovdiv), Daniel Naumov (CSZKA Szófia)

Védők: Petar Zanev (CSZKA Szófia), Ivan Turitsov (CSZKA Szófia), Ivan Goranov (Levszki Szófia), Viktor Popov (Cherno More), Andrea Hristov (Szlavia Szófia), Angel Lyaskov (Botev Vratsa), Stefan Velkov (RKC Waalwijk)

Középpályások és támadók: Georgi Milanov (MOL Fehervár FC), Kristiyan Malinov (CSZKA Szófia), Valentin Antov (CSZKA Szófia), Todor Nedelev (Botev Plovdiv), Aleksandar Tonev (Botev Plovdiv), Dimitar Iliev (Lokomotiv Plovdiv), Stanislav Ivanov (Levszki Szófia), Galin Ivanov (Szlavia Szófia), Spas Delev (Arda), Svetoslav Kovachev (Arda), Aleksandar Tsvetkov (Beroe), Martin Minchev (Cherno More), Ismail Isa (Cherno More)

Válogatott: Dzsudzsák és Kádár helye még kérdéses, Feczesinre nem számít Rossi – 2 újonc is bekerülhet