Eb-pótselejtező:

Bulgária – Magyarország 1-3 (Yomov 89., ill.  Orbán 17., Kalmár 47., Nikolics 75.)

Beszámoló itt! | A meccs minden fontos pillanata percről percre itt!

Bulgária: Iliev – Cicinho, Terziev, Bozhikov, Nedyalkov – Karabelyov, Malinov – Karagaren (Despodov), Nedelev, Ivanov (Yomov 31.) – Kraev (Yankov 80.)

Magyarország: Gulácsi – Orbán, Lang, Szalai A., – Fiola (Botka 82.), Sigér, Nagy Á. (Gazdag 82.), Kalmár (Hangya 70.), Holender (Nego 70.) – Szalai (Nikolics 59.), Sallai

Willi Orbán:Nem emlékszem, hogy valaha is szereztem volna ilyen gólt. Nagyon boldog vagyok, hogy ezzel is segíteni tudtam a csapatnak. Bulgária egyáltalán nem játszott rosszul, jól építette a támadásait.

Sokszor ki tudtak szabadulni a letámadásainkból, ezek nem voltak mindig elég hatékonyak, sok olyan pillanat volt, amikor szenvedtünk.

Viszont a megfelelő pillanatban megmutattuk a tudásunkat. Fontos mérkőzéseink lesznek a továbbiakban is, de a legfontosabb a novemberi, Izland elleni hazai találkozó lesz majd. 

Kalmár Zsolt:A gólnál kicsit szerencsém is volt, de ez benne van a fociban. Nagyon örülök, hogy megnyertük ezt a mérkőzést és annak is, hogy az első gólomat ilyen fontos meccsen szereztem. Jól éreztem magam a pályán. Szerintem a jobbik csapat nyert, megérdemelten szereztük meg a győzelmet – mondta Kalmár, aki arra a felvetésre is válaszolt, hogy mennyire kellett Szoboszlai Dominik helyetteseként pályára lépnie, és hogy mennyire barátkozott meg ezzel a szerepkörrel. – Megkaptam a lehetőséget, Rossi mester bízik bennem, és úgy érzem, éltem is a bizalommal.  Ha Szoboszlai visszatér, biztos, hogy itt a helye a csapatban, de ezt a meccset is együtt nyertük meg, nem egyénenként. Nagyot küzdött a csapat. Izland biztos, hogy kemény ellenfél lesz, nagyon fognak védekezni, de egyelőre nem szeretnék ennyire előre szaladni. Van még két meccsünk addig, amik szintén nagyon fontosak lesznek. 

Nikolics Nemanja:Jókor voltam jó helyen, és szerencsére megszereztem azt a gólt, amiért a mester beküldött a pályára. Nagy volt a tét, okosan kellett játszanunk. Nehezen indult, az viszont biztató, hogy három gólt tudtunk szerezni, azt a támadófocit produkáltuk, amit akartunk. Egy lépésre vagyunk az álmunktól. Mindegy, ki az ellenfél, cél az Eb-kijutás a saját szurkolóink előtt – ha ez a támadófoci és magabiztosság lesz, mint ma, akkor nem lehet gond!

Gulácsi Péter:Egy olyan védésben, mint amilyet sikerült bemutatnom, nagy adag szerencse is van. Ma talán többször volt picit szerencsénk. Voltak azonban meccseink, amikor többször volt balszerencsénk is. Játékban azért fejlődnünk kell, ha novemberben is nyerni szeretnénk. (M4 Sport)

Rossi: “Boldog vagyok egész Magyarország miatt” – a kapitány értékelése a bolgárok legyőzése után