Mint ismert, a magyar válogatott 3-1-re nyert Bulgáriában, így egy lépésre került attól, hogy ott legyen a jövő évi, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon.

A lefújás után Marco Rossi szövetségi kapitány értékelte a látottakat.

Én sem tudom, hogyan is érzek jelen pillanatban. Egyrészt nagyon boldog vagyok, hiszen sikerült bejutni a döntőbe. Másrészt örülök a srácok és a stáb miatt is, hiszen elképesztő munkát végeztek a kollégáim. Örülök a szurkolóinknak is, hiszen Magyarországot képviseljük. Boldog vagyok egész Magyarország miatt. Azonban nem örülök annak, és nem vagyok elégedett azzal, amilyen stílusban futballoztunk. Persze, nem mindig lehet jól játszani és megszerezni a győzelmet. Törökország ellen ez megtörtént, Oroszország ellen már nem így volt. Még akkor is, ha szerintem jobban játszottunk, mint ők és vereséget szenvedtük. Ma a bolgár csapat jobban játszott, mint mi. Nem mindig, de a mérkőzés bizonyos pillanatában igen, mi viszont szerencsések voltunk az apró részletekben. Végül nyertünk, amit egy kicsit a szerencsének is köszönhetünk, hogy őszinte legyek – kezdte az olasz szakember az M4 Sport kamerája előtt.

–  Képzettek vagyunk, de ahogy mindig is mondtam, vannak képzett játékosaink. Ha elhívatottak vagyunk, és betartjuk a taktikát, akkor bármi megtörténhet. Most voltak nehézségeink, azért mert nem tudtuk betartani a taktikát. Sok új játékos van a keretünkben, és a pályára lépők közül többen ma láthatóan szenvedtek a nyomástól, kicsit megbicsaklottunk a teher alatt. Meg kell értenünk a következő két napban, hogy mik voltak az igazán komoly nehézségek, és ezeket ki kell javítani Szerbia ellen. Számunkra a legfontosabb egyértelműen az Izland elleni meccs. De ugyanakkor szeretnénk jó teljesítményt nyújtani a Nemzetek Ligájában is. Tudjuk, hogy olyan csapatokkal találkozunk, amelyek jóval erősebbek, mint mi. Ami fontos, hogy készen álljunk és a megfelelő hozzáállást nyújtsuk a pályán.

Biztos győzelem: 63 év után legyőztük a bolgárokat, már csak egy lépésre van az Eb