A csakfoci.hu ezúttal is megszavaztatta olvasóit, hogy milyen kezdőcsapattal állítanák ki a magyar válogatottat az este 20:45-kor kezdődő, Izland elleni Európa-bajnoki pótselejtezőn.

A pozitív koronavírus-teszttel karanténba került olasz szakember helyett kezdőcsapatot összeállító drukkerek közül mintegy 4 ezren döntöttek úgy, hogy besegítenek Rossinak és a válogatottnak, nagyjából egy nap alatt jött össze ennyi voks. A szurkolók egy 3-5-2-es (vagy 3-1-4-2-es) felállást követve szavazhattak.

A kapusposzton ezúttal is meglehetősen egyértelmű volt a helyzet, Gulácsi Péter hatalmas fölénnyel, a voksok 95 százalékát bezsebelve végzett az élen, Dibusz Dénest (5%) megelőzve.

A középső védőknél Willi Orbán emelkedett ki (82%), de Szalai Attila (44%) és Lang Ádám (36%) is elég sok voksot kapott.

A védelem/középpálya jobb oldalán viszont hatalmas csata alakult ki Nego Loic (33%) és Lovrencsics Gergő (28%) között, végül pedig a fehérvári futballista került a szurkolói kezdőcsapatba. A balszélen sem volt egyértelmű a helyzet, már csak azért sem, mert például Szoboszlai Dominik is elég sok szavazatot (21%-ot) kapott ezen a poszton is, de Holender Filip (38%) lett a befutó, Sallai Rolandot megelőzve.

A középső, támadóbb felfogású középpályásoknál nem lehetett kérdés Szoboszlai Dominik (58%) jelölése, de Kalmár Zsolt (41%) neve mellett is elég sok voks állt.  A védekezőbb szerepkörben Nagy Ádám aratott fölényes győzelmet (85-15) Sigér Dávid fölött.

A támadóposzton a klubjánál a partvonalon kívül rekedt Szalai Ádám csapatkapitány igen sok szavazatot kapott, de végül így sem került be a kezdőbe. Mind Sallai Roland (39%), mind Nikolics Nemanja (32%) a mainzi csatár (21%) elé került a drukkereknél.

A válogatott Izland elleni kezdőcsapata a szurkolók szavazatai alapján:

Gulácsi (95%) – Lang (36%), Orbán (82%), Szalai A. (44%) – Nagy Á. (85%) – Nego (33%), Kalmár (41%), Szoboszlai (58%), Holender (38%) – Nikolics (32%), Sallai (39%)

Magyar-izlandi: Ebben a mezben játszik a válogatott, szurkolói drapi a Puskás Arénában – felvezetés az Eb-pótselejtező előtt itt!