A csakfoci.hu ezúttal is megszavaztatta olvasóit, hogy milyen kezdőcsapattal állítanák ki a magyar válogatottat az este 20:45-kor kezdődő, Észak-Írország elleni, idegenbeli felkészülési mérkőzésre.

A Marco Rossi helyett kezdőcsapatot összeállító drukkerek közül közel háromezren döntöttek úgy, hogy besegítenek a kapitánynak és a válogatottnak, szinte pontosan 24 óra alatt jött össze ennyi voks. A szurkolók a már megszokottnak mondható, az utóbbi időben legtöbbször alkalmazott 3-5-2-es felállást követve szavazhattak.

Gulácsi Péter kiesése miatt Dibusz Dénes és Szappanos Péter között dőlt el a kapusposzt sorsa, olvasóink véleménye pedig egyértelmű: 89%-uk kezdetné a Ferencváros játékosát.

Botka Endre is lesérült, így a középhátvédeket tekintve sincs túl nagy merítési lehetősége Marco Rossinak, így itt sem történt meglepetés. A szavazáson a Willi Orbán, Lang Ádám, Fiola Attila hármas nyert nagy fölénnyel.

A jobbszélen már jóval több opció közül választhattak a szurkolók, ám itt is simán, a voksok 43%-át begyűjtve nyert a MOL Fehérvár FC játékosa, Nego Loic, míg a balszélen már jóval szorosabb volt verseny, Styles Callum végül 78 szavazatnyi különbséggel megelőzte Sallai Rolandot, valamint toronymagasan legyőzte Schön Szabolcsot.

A három középső középpályás kiválasztásában is nagy volt az egyetértés, Nagy Ádámnak, Schäfer Andrásnak és Szoboszlai Dominiknak adnának bizalmat olvasóink.

A két ék közül csak Szalai Ádám helye volt biztos, ő a szavazatok 44%-át gyűjtötte be, Ádám Martin és Sallai Roland viszont nagyot harcolt a kezdőbe kerülésért, végül utóbbi játékos kicsivel több mint 100 szavazattal nyert.

A VÁLOGATOTT ÉSZAK-ÍRORSZÁG ELLENI KEZDŐCSAPATA A CSAKFOCI.HU OLVASÓINAK SZAVAZATAI ALAPJÁN:

Dibusz–Orbán, Lang, Fiola–Nego, Nagy Á., Schäfer, Szoboszlai, Styles–Szalai Á., Sallai.

Rossi: “Fizikálisan erős csapatról beszélünk, nem lesz egyszerű dolgunk” – a kapitány beszélt Gulácsi sérüléséről is