A Szófiában rendezett szerdai sajtótájékoztatón az olasz szakember elmondta, bízik benne, hogy viszonylag korán megtalálják ezek közül azt, amely sikerre vezethet.

A tréner kijelentette, ez a mérkőzés egy igazi döntőnek is beillik, ahol nincs második esély. A riválisról szólva megjegyezte, nagyon kemény ellenfél, amely rendkívül agresszív, védekező és támadófutballt egyaránt képes bemutatni.

– Nagy a nyomás, de ugyanez vonatkozik Bulgáriára is. Az edzők jól ismerik a játékosokat, és tudják, mire képesek. Felkészültünk a lehető legtöbb forgatókönyvre. Az elején megpróbáljuk megtalálni ezek közül azt, amelyikben a legjobban érezzük magunkat, és a leghatékonyabb lehet a bolgárok ellen. Nagyon kevés időt töltöttünk együtt, de most a legtöbbet azon dolgoztunk, hogy megteremtsük a nyugodt légkört a csapaton belül. A nyugodtság, a higgadtság a mérkőzésen megtérülhet – mondta Marco Rossi szövetségi kapitány.

Természetesen szóba került Szoboszlai Dominik is, akit klubja, a Red Bull Salzburg nem engedett el, mivel az osztrák bajnokcsapat több játékosa is megfertőződött a koronavírussal. Újságírói kérdésre válaszolva Marco Rossi azt mondta, a fiatal futballista hiányában is vannak olyan játékosok, akik jól végzik el a pontrúgásokat és a rögzített helyzeteket.

A nemzeti csapatba – egy UEFA-szabálymódosításnak köszönhetően – újoncként bekerült Loic Negóval kapcsolatban Marco Rossi megjegyezte, még keveset gyakorolt együtt a társakkal, így talán kissé korai lenne rögtön a kezdőcsapatba tenni, de több poszton is bevethető futballistáról van szó, akire szükség lehet a mérkőzésen, és van rá esély, hogy bemutatkozzon az együttesben.

Holender Filip hangsúlyozta, kőkemény összecsapásra számít, amelynek a kulcsa a hozzáállás lehet.

– Egy nagyon erős csapat ellen fogunk játszani. A legfontosabb a megfelelő hozzáállás lesz. Készen állunk, az a csapat fog nyerni, amelyik fejben jobban ott lesz. Meg kell találni az egyensúlyt a nyomás és a nyugalom között, élveznünk kell a mérkőzést. Ez minden jó meccs alapja. Izgatott vagyok, mert ez egy nagyon nagy lehetőség előttünk – fogalmazott a 26 éves játékos.

A csütörtöki találkozó 20.45-kor a lengyel Szymon Marciniak sípjelére kezdődik.

A magyar válogatott várható kezdőcsapata az MTI szerint:

Gulácsi – Fiola, Lang, Orbán, Szalai A., Bese – Nagy Á., Sigér – Holender, Sallai – Szalai Á.

Bolgár-magyar: Idegenben jutottunk tovább, jöhet Izland – minden az Eb-pótselejtezőről itt!