Így értékelte a magyar válogatott három kezdőembere azt, hogy a magyar válogatott bravúros győzelmet (1-0) aratott Szerbiában, a Nemzetek Ligája B-divíziójában. Megszólalt az első meccsén rögtön gólt szerző újoncsatár, a vajdasági születésű Könyves Nobert is az M4 Sportnak.

Könyves Norbert:Már annak nagyon örültem, hogy bekerültem a keretbe, azt nem gondoltam, hogy szerepet is kapok és gólt is szerzek majd. A gólomnál becsúsztam, aztán nagyon gyorsan felpattantam, csináltam egy lövőcselt, aztán az üres kapuba gurítottam.

Tisztában voltam én is az erényeimmel, a sebességemmel, a harcosságommal, én soha nem adom fel, bízom benne, hogy ebből tudtam valamit adni a válogatottnak.

Úgy gondolom, hogy a gyerekeim, a feleségem, a családom és a barátaim is büszkék most rám és mellettem állnak. Innen is köszönöm a biztatásukat!

Gazdag Dániel:Az ellenfélnek nagyon jó játékosai vannak, tudtuk, hogy csak akkor van esélyünk, ha keményen, bátran beleállunk a párharcokba. Szerencsére sikerült. Más szisztémában jászottunk, mint Bulgáriában, de még keményebbek és határozottabbak is voltunk. De megnézzük, min lehet még javítani. Nag önbizalmat adhat ez a győzelem, jól kezdtük a sorozatot összességében, szeretnénk Oroszországban is egy jó eredményt elérni.

Botka Endre:A 70. perctől már csak a szívem vitt előre, a lábaimban már nem volt semmi erő. De minden egyes játékosunk az utolsó lehelletéig küzdött., Örülök, hogy győzelemmel tértem vissza a kezdőcsapatba. Tudtuk, hogy a szerbek hátul sebezhetőbbek, mint elől, magasan letámadtuk őket, nem hagyhattuk, hogy a védelemre rávezessék a labdát. Ennek meg is lett az eredménye, a gólt is ebből szereztük. A mostani játékrendszer jól működik, gördülékenyen váltottunk át a védekezésből támadásba. Ha ugyanezt a csapategységet és agressziót továbbvisszük, mint a mostani két mérkőzésen, akkor meglepetést okozhatunk Oroszországban is. 

Nemzetek Ligája, B-divízió, 3. csoport:

Szerbia – Magyarország 0-1 (Könyves 20.)

Beszámoló itt! | A meccs krónikája percről percre itt!

Szerbia: Rajkovic – S. Mitrovic, Milenkovic, S. Pavlovic – Gacinovic (Vlahovic, 66.), Gudelj, Tadic, Milivojevic (Lukic, 46.), Mladenovic – Jovic, Ljajic (Radonjic, 46.)

Magyarország: Gulácsi – Botka, Lang, Szalai A. – Bese (Orbán, 56.), Kalmár, Nagy Á., Gazdag (Schäfer, 77.), Hangya (Holender, 46.) – Nikolics (Nego, 77.), Könyves (Szalai Á., 64.)

Oroszország – Törökország 1-1 (A. Miranchuk 28., ill. Kenan Karaman 62.)

A csoport állása: 1. Oroszország 7 pont, 2. MAGYARORSZÁG 6, 3. Törökország 2, 4. Szerbia 1

Rossi a kritikusainak is üzent a szerbverés után: “Normális volt, hogy szenvedtünk” – értékelés