Így értékelte Marco Rossi szövetségi kapitány azt, hogy a magyar válogatott bravúros győzelmet (1-0) aratott Szerbiában, a Nemzetek Ligája B-divíziójában.

Nagyon büszke vagyok a csapatra. Az első félidőben nagyon sikeresek voltunk a letámadásokkal, a szerbek igazából csak a felívelésekre koncentráltak, helyzetük sem volt. Hiába változtattunk hat helyen a kezdőn, tökéletes volt taktikai szempontból az első félidő. A második játékrészben már volt egy kicsi változás, de ez érthető is volt, fáradtabbak voltunk már, nekik pedig félelmetes keretük van, még úgy is, hogy néhányan nem játszottak – igaz, nálunk is voltak hiányzók. 

Mindenki, aki Magyarországon kritizál minket a meghívott játékosok miatt, láthatja, hogy miért döntöttünk mellettük. Arra kérem őket, hogy bízzanak a döntéseinkben és picit jobban tiszteljék a válogatott keretét.

Ezek a srácok mentálisan felkészültek, de még semmit nem értünk el. Van hat pontunk ebben a csoportban, de a legfontosabb, hog novemberben nyerjünk Izland ellen. Ma szerintem megérdemelten nyertünk, de az utolsó 20 percben a szerencse is velünk volt, akkor sem szólhatnánk semmit, ha döntetlen lett volna a vége. Büszkék lehetnek a magyar szurkolók. Napról napra fejlődünk, ez a csapat nem akar passzív lenni, mindig csinálni akar a pályán. Persze, benne van, hogy esetleg rosszabbul játszol, vagy épp szenvedsz egy meccsen.

De jöjjön ide, Szerbiába bármelyik csapat, vezessen és ne szenvedjen az utolsó 20 percben…talán a világbajnok franciák képesek lennének erre, de mi Magyarország vagyunk. Normális volt, ami történt.

A szerdai, oroszországi meccsről

Két lábbal a földön kell maradnunk. Realistának kell lennünk, normális lenne, ha kikapnánk a papírforma alapján. Ugyanakkor ha fegyelmezettek vagyunk és szervezettek, ha betartjuk a taktikát, bármire képesek lehetünk – mondta a kapitány az M4 Sportnak.

Nemzetek Ligája, B-divízió, 3. csoport:

Szerbia – Magyarország 0-1 (Könyves 20.)

Beszámoló itt!A meccs krónikája percről percre itt!

Szerbia: Rajkovic – S. Mitrovic, Milenkovic, S. Pavlovic – Gacinovic (Vlahovic, 66.), Gudelj, Tadic, Milivojevic (Lukic, 46.), Mladenovic – Jovic, Ljajic (Radonjic, 46.)

Magyarország: Gulácsi – Botka, Lang, Szalai A. – Bese (Orbán, 56.), Kalmár, Nagy Á., Gazdag (Schäfer, 77.), Hangya (Holender, 46.) – Nikolics (Nego, 77.), Könyves (Szalai Á., 64.)

Oroszország – Törökország 1-1 (A. Miranchuk 28., ill. Kenan Karaman 62.)

A csoport állása: 1. Oroszország 7 pont, 2. MAGYARORSZÁG 6, 3. Törökország 2, 4. Szerbia 1