I. félidő:

Bátran és magabiztosan is kezdett a magyar válogatott a papíron magasabban jegyzett Szerbia otthonában és mezőnyben teljesen egyenrangú ellenfele volt a házigazdának. A szerbek a 11. percben találták el először a kaput (Gulácsi simán védte Gudelj kísérletét), majd a 19.-ben volt egy veszélyes szögletük is, ahol Botka mentett.

Egy percre rá azonban megszereztük a vezetést, méghozzá épp a válogatott vajdasági születésű újoncának góljával! Hatalmas szerb védelmi hibákat használt ki harcosságával Könyves, aki végül a tétovázó Rajkovic és Mitrovic mellett passzolt az üresen maradt kapuba első meccsén (0-1).

A 29. percben egy ügyes Jovic-Tadic kényszerítő után utóbbi lőtt 18 méterről, de Gulácsi résen volt a jobb saroknál. A 34. percben aztán Kalmár 27 méteres löketét védte a kapu jobb oldalánál Rajkovic.

II. félidő:

A szünetről érezhetően motiváltabban jöttek ki a szerbek – nálunk egy kényszerű csere is volt, Hangya nem tudta folytatni, jött az ugyancsak Szerbia területén született Holender. A hazaiak jóval nagyobb nyomást fejtettek ki a kapunkra, érkeztek sorban a szögletek és beadások is. Az 59. percben aztán Lukic remek löbbölt passza ziccerben találta Gacinovicot, de a szerb nagyon elrontotta a lövést.

Nem sokkal ezután azonban mi is meglőhettük volna a másodikat: egy szép magyar ellenakció végén Nikolics ügyesen ívelt át jobbról az üresen érkező Holenderhez, aki le is vehette a labdát, majd közelről, jobbal és elég gyatrán lőtt, nagyon nem is talált kaput.

A hajrára egyre inkább a kapu elég szegezte csapatunkat a szerb válogatott. A 75. percben Vlahovic találta el közelről a job oldali kapufát. A 86. percben Gudelj perdítésénél Gulácsi védett, de kicsúszott a kezéből a labda, szerencsére ott volt a csereként beállt Schäfer és nagyot mentett. A 88. percben a hazaiak Szalai Attilánál kezezést reklamáltak (nem volt az), közben Jovic került lövőhelyzetbe, de a Real Madrid támadója az égbe durrantott.

A helyzetek kimaradtak, így 1-0-s magyar sikerrel ért véget a belgrádi NL-csoportmeccs. A mieink Törökország és Bulgária után harmadik őszi idegenbeli tétmeccsüket is megnyerték.

A csoport mai másik találkozóján a magyar nemzeti csapat következő ellenfele, Oroszország hazai pályán játszott döntetlent a törökökkel.

Nagy győzelmet arattunk Belgrádban! Szép volt, fiúk! 👏👏🇭🇺

Közzétette: csakfoci.hu – 2020. október 11., vasárnap

Nemzetek Ligája, B-divízió, 3. csoport:

Szerbia – Magyarország 0-1 (Könyves 20.)

A meccs krónikája percről percre itt!

Szerbia: Rajkovic – S. Mitrovic, Milenkovic, S. Pavlovic – Gacinovic (Vlahovic, 66.), Gudelj, Tadic, Milivojevic (Lukic, 46.), Mladenovic – Jovic, Ljajic (Radonjic, 46.)

Magyarország: Gulácsi – Botka, Lang, Szalai A. – Bese (Orbán, 56.), Kalmár, Nagy Á., Gazdag (Schäfer, 77.), Hangya (Holender, 46.) – Nikolics (Nego, 77.), Könyves (Szalai Á., 64.)

Oroszország – Törökország 1-1 (A. Miranchuk 28., ill. Kenan Karaman 62.)

A csoport állása: 1. Oroszország 7 pont, 2. MAGYARORSZÁG 6, 3. Törökország 2, 4. Szerbia 1