U19-es Eb-selejtező, elitkör, Dugopolje

Magyarország-Horvátország 0-2 (Sutalo 18., Marin 47.)

Magyarország: Kovács P. – Kovács K., Ujvárosi, Temesvári, Majnovics (Csoboth, 73.) – Bokros, Csonka, Bencze (Torvund, 57.) – Kiss T., Timári, Schön (Szerető, 57.). Szövetségi edző: Németh Antal
Horvátország: Kotarski – Sutalo, Vuskovic, Smolcic, Colina – Blagaic (Prsir, 60.), Bulat, Palaversa – Busnja (Dolcek, 60.), Baturina, Marin (Sego, 88.). Szövetségi edző: Ivan Gudelj

A horvátországi elitkörös Eb-selejtező második mérkőzésén abban a tudatban lépett pályára a házigazda ellen a magyar válogatott, hogy amennyiben vereséget szenved, úgy biztosan kiesik, hiszen kisebb meglepetésre Norvégia legyőzte Németországot.

Nem is kezdte rosszul a meccset Németh Antal szövetségi edző csapata, a 4. percben Tímári lövését védte a horvát kapus. Ezt követően szépen lassan átvette az irányítást a házigazda, a 14. percben egy szép kiugratást követően Baturina törhetett kapura, de Kovács nagyot védett.

Négy perccel később azonban nem tudott segíteni a DVSC kapusa: Palaversa bal oldali szabadrúgása után Sutalo megelőzte Kovács Pétert és a hálóba piszkálta a labdát, 0-1.

A válasz majdnem azonnal érkezett a részünkről, Bencze remek egyéni megoldások után a tizenhatoson belülre cselezte magát, és a jobb oldalról nagy bombát eresztett meg, de a horvát kapus kapufára ütötte. A 22. percben Schön kapott labdát a tizenhatos előterében, egy cselt követően a jobb lábára tette a labdát, ám jó helyzetből nem talált kaput. A szünetig már nem tudtunk veszélyt kialakítani, de a horvátok sem voltak már annyira aktívak támadásban, egyedül Marin okozott néha gondot a védőinknek.

A második játékrész nem indult jól, két perc sem telt el Marin máris helyzetbe került, ám ekkor még Kovács Krisztián jól lépett közbe, néhány másodperc múlva azonban a Bencze kezezéséért megítélt szabadrúgásnál Kovács Péter tehetetlen volt, Marin remekül tekert a jobb felsőbe 19 méterről, 0-2. 

A folytatásban is a horvátok irányították a találkozót, csapatunk támadójátéka továbbra sem volt veszélyes. A 71. percben mindkét oldalon nagy lehetőség alakult ki, előbb Baturina öt méterről pörgetett mellé egy beadást, majd Tímári próbálkozott 18 méterről, a bal sarok felé tartó labdát szögletre ütötte a kapus. Hat perccel később az alig néhány pillanattal ezelőtt pályára lépő Sipos máris hatalmas helyzetbe került, egy az egybe vihette Kovácsra a labdát, de a bal felső sarok mellé lőtt.

A 79. percben is közel voltak a horvátok a harmadik gólhoz, de Palaversa bombájánál Kovács hatalmasat repült és védett. A hajrában még egy tizenegyesgyanús-szituáció is kialakult, miután Csobothnak csúszott oda az egyik védő, ám a játékvezető kirúgást ítélt. Újabb gól már nem született, a horvátok magabiztosan nyertek, a vereség pedig azt jelenti a szempontunkból, hogy már nem végezhetünk a csoport első helyén, azaz kiestünk az elitkörből.

Az élő közvetítésünket ide kattintva olvashatja el.