Mint ismert, a magyar válogatott hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedett Szlovákiától Eb-selejtezőmérkőzésen. A mieink egyetlen gólját Szoboszlai Dominik szerezte szabadrúgásból, a fiatal középpályás értékelte a látottakat.

Sajnos nem sikerült megszerezni a győzelmet. A gólomnak örülök, de úgy látszik, ez sem volt elég. Mindegy. A következő meccsekre koncentrálunk, és ha azon múlik, akkor azokon szerzünk három pontot és jutunk ki az Eb-re – kezdte Szoboszlai Dominik az M4 Sportnak. – Nagyon meg akartuk nyerni a mérkőzést, mindenki akarta, le a kalappal az egész csapat előtt. Tempós mérkőzés volt, hiszen hátrányból kellett felállnunk. Sajnos úgymond a szerencse sem volt velünk, attól függetlenül, hogy a félidő után tudtunk egyenlíteni. A 75. percig egész meccsen uraltuk a mérkőzést, az utolsó tizenöt percben kicsit elfáradt az egész csapat. A szlovákoknak, ha volt két-három kapura lövésük, nekünk pedig öt-hat minimum. Szerintem mindenki el tudja képzelni, milyen lehet egy vereség után a hangulat.

Remélem, hogy most csak itt ilyen a hangulat, és a következő összetartásra mindenki tiszta fejjel jön és meg tudjuk nyerni megint a meccseket. Előretekintünk, ezt a meccset elfelejtjük és megyünk tovább.

A magyar válogatott középpályása riporteri kérdésre a góljára is kitért.

Mondtam Baráth Botinak és a Bese Barninak, álljanak be a sorfalba, hogy a kapus ne lásson. De szerintem mindegy volt, hogy odaállt vagy sem. Balázs is mondta, hogy eljött az időm. Hál istennek sikerült gólra is váltanom, de sajnos nem volt elég a győzelemhez (…) Nagyon nem játszottam még együtt Rolival, de úgy néz ki, hogy egész jól összehangolódtunk ebben a két hétben, és remélem, ebben a két hétben és remélem, hogy így lesz a jövőben is. Az eddigi meccseken is volt már lehetőségem, hogy elvégezzem a szabadrúgásokat, eddig mindig azt mondta, ő rúgja. Most az egyszer azt mondta, próbálja meg, éltem is vele.

Végül a csapat céljairól is szót ejtett.

A mai és a következő napok arról fognak szólni, kicsit lenyugszunk és fejben eldöntjük, hogy mit is akarunk valójában ettől az Eb-től. De szerintem mindenki nagyon akarja. Láthattuk, Horvátország vagy Wales, teljesen mindegy, hogy kijön vagy hova megyünk, három pontot kell szerezni és kész.

Jó szlovák helyzetkihasználás: Vereség a fontos Eb-selejtezőn – videó