Szalai Ádám gólja egész Németországot sokkolta: mint ismert, nem sok hiányzott ahhoz, hogy a magyar válogatott győzedelmeskedjen a németek elleni csoportmeccsen a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon. A 33 éves csatár mégis csalódott bő egy hónappal is a történtek után.

A gólom egy álom és egyben nagyon-nagyon különleges dolog volt. De az, hogy a végén hat-hét perc hiányzott a továbbjutáshoz, az csalódást keltő érzés marad – kezdte a Bild című napilapnak adott nyilatkozatát Szalai, aki manapság a Mainz-cal készül az új Bundesliga-szezonra, és már arról álmodozik, hogy hamarosan ismét Németországot “bosszanthatja”.

Amint arról korábbin beszámoltunk, a rutinos csatár közvetlenül a németek elleni Eb-meccs előtt 2022 nyaráig meghosszabbította a szerződését.

Nem kellett sokat gondolkodnom ezen. Nagyon boldog vagyok, hogy a klub számít rám – jelentette ki, majd hozzátette, már  jövő nyáron is túlra gondol, egész pontosan a katari világbajnokság a célja.

Minden nap erre gondolok. Rég szerepeltünk világbajnokságon, úgyhogy nagy dolog lenne – tette hozzá úgy, hogy a magyar válogatott csapatkapitányaként tudja, nehéz csoportba került Angliával és Lengyelországgal együtt “és nehéz lesz a kijutás”.

Előtte viszont még egy jó szezont szeretne futni a Mainz-cal.

Valami nagyon nagy dolgot értünk el tavasszal. Számomra ez nagyobb eredmény volt, mint amikor a 2010/11-es szezon elején hét győzelmet arattunk. Ugyanakkor most is magasra tettük a lécet, már csak úgy kell folytatnunk, mint az elmúlt fél évben.

Exkluzív interjú Szalai Ádámmal: “Nem volt csapatom, futkároztam egyedül az erdőben és csak az járt a fejemben, hogy ott akarok lenni az Eb-n”